The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Kolonilotten

Publicerad 2012-04-26 10:41:00 i Allmänt

Igår ägnade jag någon timme på att gräva på kolonilotten, jag grävde den ena kanten och det blev jättebra! Nu märker man att det har börjat spira på lotten. Rabarbern har börjat komma upp och salladslöken är jättefin. Hallonen och buskarna har börjat få musöron och jag har skördat ett jättelass med jordärtskockor.

Rabarbern

Salladslöken

Halv fem hos mig (dig)

Publicerad 2012-04-25 20:34:44 i Allmänt

Idag var det dags för andra middagen i vår version av Halv åtta hos mig. Emelie bjöd på underbar tacopaj med grönsaker. Det var väldigt gott. så här såg tacopajen ut:



Även Zelma och Kurry var med och här kommer bilder på dem:

Kurry

Zelma

Underbar dag eller?

Publicerad 2012-04-23 20:12:24 i Allmänt

Då var det dags igen att vara lite duktig, och jag ska försöka med det. Jag ska berätta mer om vad som hänt sista tiden i senare inlägg men jag börjar med min händelserika måndag.

När började den, jo tidigt tidigt vaknade jag eller det blev faktiskt nästan en sovmorgon. Jag vaknade av mig själv tio i sju efter 9 h sömn i samma ställning som jag somnade. Jag kände mig för första gången på 3 veckor ganska utvilad och det var skönt för det var dags för två tentor i morse. Klockan 0815 började vi skriva tenta i epidemiologi och i statistik. Jag valde att börja med epidemiologitentan och den gick väl ganska bra och sedan gav jag mig på statistiktentan. Den innehöll ganska mycket räkneuppgifter som man måste ha miniräknaren till och jag gav mig på första uppgiften. Mitt i den uppgiften hängde sig min miniräknare. Jag fick lätt panik men tänkte att den kommer nog igång snart, jag försökte stänga av den, tog ut batterierna men ingenting hjälpte. Då funderade jag på om jag skulle försöka räkna för hand men det insåg jag att det skule inte gå (ganska mycket uträkningar var "roten ur" - det är jag inte så haj på i huvudet). Då gick jag ner till provvakterna och frågade dem, men de hade inga extra men jag fick låna telefon och fick ringa läraren. Han svarade på tredje numret och lovade komma ner med sin miniräknare. Så det löste sig! Härligt!

Efter tentan blev det lite festlig lunch och jag, Jenny och Frida grillade maten trots lite dåligt väder. Men det gick bra att grilla ute och sitta inne och äta.

Idag var det även viltkväll på kåren med föreläsningar och jag jobbade då i Fiq. Vi bakade Kärleksmums och chokladbollar som båda blev mycket goda. Men även här hände en liten olycka. Jag råkade lyta upp en kastrull som varit i ugnen och som vid tillfället var ca 150-200 grader varm. När jag lyft upp den insåg jag mitt misstag och ställde ned den med en liten smäll. Ner med handen i kallt vatten och sedan satt jag nästan fast där resten av kvällen. Resultatet blev 8 brännskadade områden i min högra hand, så typiskt, totalt kanske 5-7 kvadratcentimeter och en djävulsk smärta. Nu några timmar senare kan jag konstatera att handen fortfarande gör väldigt ont men om jag inte rör den så mycket är det överkomligt. Jag har bara ett problem, innan jag åkte till kåren bäddade jag ur min säng för att byta sängkläder. så jag måste bädda i nya innan jag går och lägger mig, och det med i princip bara en hand, det ska bli spännande.

Jag avslutar med en bild på Aiko som jag tycker är underbar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela