The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Isfotboll

Publicerad 2012-02-27 19:09:40 i Allmänt

Just nu känns det som tentan närmar sig med stormsteg. Men i helgen gick jag en promenad för att skingra tankarna lite.

Då tog jag den här bilden:

"Fotbollen ligger på is i väntan på våren" :-)

Våren är på väg!

Publicerad 2012-02-23 14:09:17 i Allmänt

Det finns hopp, solen skiner ute på en klarblå himmel. Snön som kom i natt smälter och tar med sig en massa is på vägen mot brunnarna. Fåglarna kvittrar och skatorna som brukar sitta i trädet utanför mitt fönster har återvänt. Det är så underbart. Jag har hunnit vara ute två gånger i det varma solskenet idag, då han jag både dra gångar för att attnet snabbare skulle rinna bort och jag hann bli riktigt varm på promenaden. Nu är det verkligen inte lätt hur man ska klä för att inte bli för varm på dagen eller för kall på em/kvällen. Men vad gör väl det!
Vänner, vi går mot ljusare tider!!

Fettisdagen

Publicerad 2012-02-21 20:47:41 i Allmänt

Idag var det då dags för semlan, årets första och sista!

Jag jobbade på Fiq idag och vi hade massor med kunder, det var jätteroligt! Vi gjorde massor av olika typer av semlor, vanliga, med vaniljkräm, med sylt och kombinationer av dessa. Efter att jag hade jobbat klart kom brorsan och jag, han, Carolina och Emelie fikade tillsammans. Jag var även förbi PR-skrubben och köpte ett par nya mjukisbyxor i mindre storlek än mina gamla. De har blivit förstor i takt med att jag har krymp :-)

Så var det det hr med semlan, jag har ju via tidningarna förstått att man egentligen skulle ha ätit semlor fram till idag, enligt den kristna tron, och från och med askonsdagen i morgon fasta. Det har jag och Carolina bestämt oss för att göra. Vi ska avstå godis, glass, chips, popcorn, kakor osv fram till påskafton. Det blir 7 veckor! Enligt kristendomen och om jag har förstått det rätt är söndagar undantagna varför vi bestämde oss för att vi får äta någon litet max 1 dag i veckan om vi vill. T ex om vi jobbar på Fiq eller har gäster. Men vi får INTE frossa i sötsaker!

Det ska bli spännande och jag är övertygad om att vi kommer klara det men att det kanske blir svårt vissa dagar. För att rikigt förbereda mig åt jag upp den sista glassen jag hade i frysen. Jag har varit så irriterad på den eftersom det har varit en liten klick glass kvar i en stor burk. Men nu är den borta och jag har fått lite mer plats i frysen också. Nu kommer ingen mer glass in där inte!


Önska mig lycka till och håll tummarna för att jag ska klara det :-)

Inläsning och Fiq

Publicerad 2012-02-21 08:55:15 i Mat och bak

Idag har vi inläsning så jag är ledig hela dagen för att plugga. Jag ska snart komma igång med det tänkte jag. Idag blir det njurar och endokrina organ för hela slanten. Vid 15 ska jag till kåren för att jobba för Fiq. Det är ju fettisdagen idag och det betyder att det blir mycket att göra. I lörsdags bakade vi ca 200 semlor och de ska nu göras i ordning och serveras. Jag längtar så, det ska blir så gott med semla! Jag har inte hunnit äta en enda själv ännu men ikväll är det dags!

Några av alla semlor!

Här bakas det för fullt!

Äntligen ute i spåret

Publicerad 2012-02-19 17:09:44 i Träning

Idag har jag äntligen varit ute och sprungit igen. Jag har inte spungit på ett par veckor då jag har haft lite ont i halsen och flera av mina kompisar har varit förkylda så jag har trott att det har varit min tur. Men inget har brutit ut och jag har längtat ut så idag kände jag att det var dags. Tyvärr hann jag inte ut mitt på dan utan jag kom ut lite senare så det började regna och sedan snöa på mig. Inte så skönt men jag försökte njuta av det.

Det positiva var att dagens plusgrader hade omvandlat de glashala vägarna till slask så det vet inte halt någonstans. Jag valde att springa lugnt idag eftersom det var länge sedan sist och det var så skönt när jag kom imål och tittade på klockan. Trots det långsamma tempot hade jag sprungit fortare än jag gjorde i början. Det känns så kul att träningen har gett resultat!

Dagens bilder

Publicerad 2012-02-15 10:18:00 i Allmänt

Julgransplundringen hemma hos oss är kanske lite speciell, fast egentligen vet jag ju inte riktigt hur ni gör. Vi gör så här. En person (i detta fall brorsan) klipper ner grenarna i granen.


En annan person (i detta fall jag) sköter öppna spisen där vi eldar upp granen. Det går ut på att hålla koll så inte brorsan matar in för mycket eller att det sprätter ut på golvet.


Till slut är det inte mycket gran kvar. Nu längtar vi till nästa jul så är det snart dags för julgransplundring igen.

Alla hjärtans dagsmoothie

Publicerad 2012-02-14 15:11:39 i Allmänt

Så här idag på alla hjärtans dag passar det väl bra med en välsmakande smoothie. Min favorit är hallonsmoothie och den är busenkel att göra. Ta en stor mugg eller ett större glas. Häll i hälften vaniljyoughurt och hälften mjölk, 2 msk havregryn och ca 1/2 -1 dl fyrsta hallon. Mixa med stavmixer direkt i muggen/glaset och drick och njut. Det är underbart för smaksinnet och inte så farligt för hjärtat!

Nu hade det ju passat med en bild på en färdigt smoothie men jag drack upp min så fort att det bara skulle bli en bild på ett tomt glas ;-)

Lite träningsvärk

Publicerad 2012-02-01 09:39:25 i Träning

Idag har jag lite träningsvärk, och det med all rätt. Men jag har faktiskt inte så ont som jag trodde jag skulle ha.

I förrgår när jag skulle ut och springa kände jag mig ovanligt pigg efter att ha vilat ett par dagar. Normalt sett brukar jag springa ett varv på min runda, det är knappt 5 km och jag brukar springa det på ungeför en halvtimme. Det tycker jag känns bra så här i början. Men jag har längtat efter att springa två varv för att nästan springa en mil och känna att jag kan genomföra det och att jag orkar. Så i förrgår kände jag mig som skrivet ganska pigg och efter halva sträckan ungefär kände jag att ja, nu är det nog dags att ta den där extra rundan.

Första varvet gick på 32 min när jag fortsatte in på mitt andra varv, även det kändes bra och jag tyckte fortfarande jag var pigg. Då väcktes en ny tanke i mitt huvud, "tänk om jag skulle ta tre varv..." jag förstod att det skulle bli jobbigt men samtidigt skulle jag bli väldigt stolt om jag orkade det. Va fan tänkte jag, jag har tid och i värsta fall får jag väl gå sista biten. När jag startade tredje varvet kände jag mig ganska trött men samtidigt kände jag att jag kunde hålla ett högre tempo och ändå få det att rulla på. Så jag sprang hela rundan, jag orkade inte spurta lika mycket sista biten men jag sprang hela vägen. Andra varvet tog 30 min och sista bara 28 min. Nytt rekord!! Det kändes helt fantastiskt när jag kom i mål efter att ha sprungit 13,7 km. Jippi!!

Nu längtar jag efter att komma ut ikväll och springa igen men jag hoppas att det inte ska bli så kallt ikväll. Samtidigt har en ny tanke börjat spira, tänk om jag skulle kunna springa en halvmara innan sommarlovet...

Dagens bild

Publicerad 2012-02-01 09:05:00 i Allmänt

Förra helgen var jag drickalangare åt min bror när han körde ett seedinglopp inför Vasaloppet. Det var jätteroligt och efter 44 km, 2 h och 53 min senare så han ut så här. Jag gillar hans vita maskara starkt. Det loppet räckte till startled nr 5. Min duktigt brorsa!!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela