The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Lycklig dag

Publicerad 2011-12-07 23:27:00 i Allmänt

Onsdagar brukar alltid vara lite speciella tycker jag, mitt i veckan och så. Idag var lite extra speciell, vi hade inga föreläsningar för att istället kunna gå på en extrainsatt debatt på Lövsta, SLUs nya försöksgård som varit i blåsvädret de senaste veckorna. Bara att googla om ni vill veta mer men i korthet så har studenter varit där på besök och sett missförhållanden hos djuren som det påtalat för lärare men som de inte sen har hört något mer om och inga synliga förbättringar gjorts varpå en elev anmälde ärendet till länsstyrelsen. Vi veterinärstudenter har blivit dåligt informerade så idag fick vi tillfälle till debatt för att öka kommunikationen och få säga våra åsikter om det hela. Det var i alla fall bra tyckte jag och man fick veta lite mer om bakgrunden till det hela. Enligt uppgift ska nu det mesta vara åtgärdat nu så djuren har det bättre.

Efter det skrev jag och några i min klass på ett grupparbete innan jag åkte hem och pluggade lite. Mitt i plugget kom ett sms från skolan att parasitologitentorna var färdigrättade så jag och Jenny åkte och hämtade våra. Det hade gått mycket bättre än förväntat så jag var jätteglad :-) På kvällen var det årsmöte på kåren och jag blev då invald som ekonomiansvarig för kårens fikaverksamhet, FiQ. Det ska bli riktigt spännande men jag tillträder först vid årsskiftet. På mötet fick vi också ett underbart besked som vi väntat på, rektorn tog igår beslutet att vi får fortsatt undantag från den fyrgradiga betygsskalan fram tom läsåret 2015/2016. Så jag kommer hinna gå hela utbildningen med bara icke godkänt/godkänt. Så underbart. Mycket stress försvann där!!

Efter mötet bjöds det på soppa och Jenny hade lovat att vi skulle diska efter men det går snabbt med kårens superdiskmaskin och Jenny vid disken. Här är en bild på det (men Jenny hann försvinna när bilden skulle tas).

Jag var hemma strax innan nio och då blev det lite plugg följt av lite tv och nu blir det strax till att lägga sig i den väntande sängen :-)

Tisdag

Publicerad 2011-12-07 22:14:00 i Allmänt

Tisdagen började tidigt att väckarklockan ringde vid 0700 och jag insåg att jag hade sovit som en stock i 9 h och inte rört mig det minsta under natten. Klockan 8 är jag på kåren och lagar lunch till en uthyrning innan jag åker till skolan och lyssnar på föreläsningar om cirkulation. Efter lunchen mikroskoperade jag och Jenny och sedan pluggade vi en stund innan vi gick till kåren och fickade vid halv femtiden. Efter fikat var det vår tur att sälja fika och fixa efterrätt till en annan uthyrning. Jag var hemma någon gång mellan 19 och 20 och pluggade lite innan jag tittade på tv en stund och sedan gick och la mig!

En vintrig morgon!

Måndag 5/12

Publicerad 2011-12-07 22:00:00 i Allmänt

I måndags klev jag upp med tuppen före klockan 0500 och skynda dig mig i ordning, Henrik skjutsade mig till flygplatsen innan han åkte till jobbet och jag satt mig och sov en stund innan jag klev på planet och sov en stund till där innan frukosten serverades, jag älskar verkligen SAS för att de serverar gratis frukost! Sedan sov jag en stund till innnan planet landade på Arlanda. Då skyndade jag mig till tåget, köpte biljett och insåg att tåget var försenat.Jag kom fram till Uppsala någon minut innan nio och lyckades med supercykelns hjälp ta mig till skolan till 0913 och vi började 0915 så jag hann :-) Föreläsningar och mikroskopering följde innan jag åkte hem och for och handlade. Sedan blev det plugg och godnatt!

Som jag skrev tidigare har jag fått Body Shops julkalender i julklapp, dagens bild är på vad jag har fått hittills. Schampoo, handcremé, makeupremover, duschkräm och mascara.

Dagens bild söndag

Publicerad 2011-12-07 20:51:31 i Allmänt

Jag har de senaste dagarna varken hunnit eller orkat skriva som sig bör, men här kommer i alla fall söndagens bild!
Henrik och jag siter och tittar på tv, Aiko ville också vara med så han hoppade upp bakom soffan och lutade sig mot oss :-)

Klädbytardag

Publicerad 2011-12-02 09:54:00 i Allmänt

I förrgår var det som jag skrev klädbytardag. Jag hade lämnat in kläder i tisdags som jag ville bli av med och fick för det poäng som jag igår kunde ta kläder till mig för. Det fanns massor med kläder som folka hade lämnat in, mycket mer än vad jag trodde det skulle vara, det var klänningar, kjolar, toppar, tjocktröjor, skor och accessoarer. Jag fick med mig två kjolar, ett festlinne, två tjocktröjor, en skjorta och en festhandväska. Jättekul! Jag ser redan fram till nästa klädbytardag!

Dagens bild får så bli en bild på kläderna!

Världens bästa syskon

Publicerad 2011-12-01 12:49:27 i Allmänt

Ja, världens bästa syskon det måste jag ha. I morse överraskades jag med ett stort paket. Trots att jag inte fyllde år och att det är några dagar kvar till julafton. Men det var tydligen en julklapp som jag skulle öppna idag. I paketet fanns en stor adventskalender från Body Shop. Bakom varje lucka finns en produkt från dem :-) Idag fanns där hårschampoo. Så dagens bild blir såklart på den!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela