The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Födelsedag!!

Publicerad 2010-09-30 19:59:16 i Allmänt

Idag började min födelsedag med att Karin kom och väckte mig med frukost på sängen och present. Sedan åkte jag till skolan och pluggade hela dagen, tentan är ju i morgon. Efter skolan gick jag och Karin ut och åt på V-Dala.

Så här glad var Karin!


När vi kom ut var det lite cyklar i vägen. Min står i mitten.


Nu ska jag titta igenom embryologin en gång till innan det är dags för att titta lite på tv.

Vacker höstmorgon

Publicerad 2010-09-30 09:24:04 i Allmänt

Idag var det en vacker höstmorgon i Uppsala. Det märks verkligen att hösten är på väg, det har varit frost i natt och solen stod lågt när jag cyklade till skolan. Men jag lyckades ta denna fina bild på vägen.

Besiktning är inte det lättaste

Publicerad 2010-09-29 20:29:16 i Allmänt

Det här med besiktning var inte så enkelt som jag trodde det skulle vara. Hur svårt kan det vara att besiktiga 12 kvm?

Tydligen näst intill omöjligt. Ni ska få hela historien.

Jag hade ringt och bokat besiktning till idag klockan 1300. Vid 12 åkte jag därför till rummet för att städa ur det och göra fint innan besiktningen. Jag hann inte det igår när vi flyttade, det är en historia för sig. Åter till dagens äventyr. Det gick fort att städa och jag var klar vid ca 1215. Jag hade med mig lite plugg så jag satte mig i köket i väntan på att vaktmästaren skulle komma. Vid ca 1255 packade jag ihop den mat jag hade lämnat så att jag bara skulle kunna åka när besiktningen var klar.

Klockan blev 1300 och ingen kom, jag väntade, vid 1315 ringde jag kundtjänst och frågade vart vaktmästaren var. Då hittade hon ingen bokning men efter lite letande kom hon fram till att jo, det var bokat en besiktning. Hon försökte ringa vaktmästaren men ingen svarade. Då sa hon att hon skulle fortsätta ringa och jag sa att jag väntar 10 min till, sedan går jag. Tiden gick, ingen kom och ingen hörde av sig.

Efter 10 min tänkte jag att nu går jag, men jag ringde tillbaka till kundtjänst först för att säga det. Då sa hon att hon hade fått tag på chefen precis efter vårt samtal. Hon var förvånad att ingen hade kommit då han hade lovat att skicka någon. Hon sa också att det skulle komma någon vilken sekund som helst. Då bestämde jag mig för att vänta lite till. Det var ju trots allt någon på väg och det var 10 min sedan hon hade pratat med chefen så det borde inte ta så lång tid.

Efter ytterligare 15 min hade ingen kommit och nu började jag bli ganska arg, jag hade planerat att åka och plugga efter och jag hade inte hela dagen på mig att vänta. Jag ringde ytterligare en gång till kundtjänst och den här gången sa jag att nu vill jag veta NÄR någon kommer så kan kolla på rummet. Hon blev även denna gång förvånad att ingen hade kommit och hon lovade att ringa tillbaka till chefen och sedan höra av sig.

Kort därefter ringer chefen och ber om ursäkt för att ingen hade kommit. Det hade varit något strul med en toalett och därför hade ingen kommit till mig. Jag sa vad jag tyckte och tänkte om att slösa bort min tid utan att höra av sig. Om de ändå hade ringt och sagt att de inte skulle komma så hade jag ju kunnat åka.

Det slutade iaf med att chefen godkände besiktningen per telefon och sa att om det var något som behövde fixas så skulle de stå för det.

Så klockan 1355 kom jag äntligen iväg därifrån och åkte ner på stan för att lämna in nycklarna. Då var det samma dam som jag hade pratat med i telefon som tog emot nycklarna och hon bad om ursäkt för det inträffade och så fick jag en pocketbok som plåster på såren. Det var ju roligt!


Avslutningsvis vill jag hälsa till Hasse:

Här i södra Sverige har vi både lokaltrafik och regionalbussar med täta avgångar så det blir inga problem att klara sig utan bil! :-P

Besiktning och plugg

Publicerad 2010-09-29 10:28:44 i Allmänt

Idag är det diverse praktiska saker som står på agendan. Rummet ska besiktigas vid 13-tiden och innan det blir det lite studier och lunch. Efter besiktningen är det dags att lämna in nycklarna för att sedan cykla ut till skolan och sätta mig och plugga där. Det är mycket lättare att hålla disciplinen uppe när man inte är hemma.

Jag har även en positiv nyhet. Min bil blev såld igår, det var väldigt bra!

Take care!

Nu har flyttlasset gått. Vi såg nog väl...

Publicerad 2010-09-28 23:04:12 i Allmänt

Nu har flyttlasset gått. Vi såg nog väldigt roliga ut när vi kom släpandes på både säng och skrivbord på cykel. Men det fungerade. Nu ligger jag i soffan som ska bli min säng till på lördag. Jag är väldigt trött, så god natt!

Tenta plugg

Publicerad 2010-09-28 17:12:03 i Skola

Idag har jag på allvar börjat med tentaplugget. Jag har suttit på skolan hela dagen fram tills vid 16-tiden då jag cyklade hem. Nu väntar middag och sedan ska jag pack ihop sakerna mina och städa ur rummet. Ikväll kommer syrran och hjälper mig att flytta.

I morgon väntar mer plugg och så ska rummet besiktigas. Sedan åker jag nog in till skolan och sitter där resten av kvällen för att plugga lite mer.

Nu väntar matlagningen!!!

2 av 3 avklarat

Publicerad 2010-09-27 17:12:39 i Allmänt

Idag var det dags för den muntliga tentan. Det var väldigt nervöst innan och under och jag fick förevisa digestionsorganen. Jag gick igenom och visade de olika delarna och sedan fick en annan elev visa hjärta och lungor. Till sist avslutade vi med att gå igenom benen fram och bak. Allt togs på svenska och latin och det gick bara fint!
Det känns så skönt nu att det är gjort. Nu är det bara den skriftliga tentan kvar på fredag. Jag hoppas den kommer gå lika bra. Men jag har ju några dagar på mig att lära mig det sista. Sedan får vi vänta i upp till 3 veckor innan vi får resultatet på den. Det blir spännande.

Imorn ska jag flytta till in syster och så ska jag bo hos henne till på lördag då jag ska flytta in i mitt nya boende. Då får jag äntligen egen toalett och dusch. Det blir som att komma till himmelriket. Rummet kommer också att bli 60% större. Härligt!

På måndag börjar nästa kurs. Biomedicinsk baskurs. Det ska enligt äldre elever vara jobbig och tung men jag läste som tur var biokemi förra vintern så förhoppningsvis kommer jag ihåg lite iaf.

Nu ska jag ta och börja packa mina saker inför flytten.

Ta hand om er!

Tillbaka i Uppsala

Publicerad 2010-09-26 18:38:40 i Allmänt

Nu är jag tillbaka i Uppsala och det var faktiskt skönt att komma "hem". Det känns ju inte riktigt som mitt hem än, jag flyttar ju till helgen och så har jag bara bott i rummet i knappt 4 veckor, men det kändes ändå skönt att komma till mitt egna bo. Jag har hunnit ätit middag och nu pluggar jag latin för fulla muggar. Har dock snart tänk ge mig, det känns inte längre som det går in så mycket nytt utan det är bättre och ta det lite lugnt och så får jag se hur det går i morgon. Det känns ändå som det kommer gå bra, och just därför känns det så jobbigt om det inte skulle gå vägen.

Eftersom jag inte börjar förrän klockan 1200 så hinner jag ju faktiskt kolla upp något om jag upptäcker att jag glömt något över natten :-)


Kram

Umgänge med familjen i fokus

Publicerad 2010-09-25 19:17:34 i Allmänt

Idag har jag ägnat tiden till att umgås med mamma och brorsan. Det känns viktigt just nu att spendera tiden med min familj. Vi gick på stan och tittade på Västerås nya galleria och så gick vi på Bondens marknad. Det var trevligt och vi köpte fina tomater. Jag hittade även lite kläder som jag köpte. Det är konstigt det slutar alltid med att jag handlar när jag är på stan. Tänk vad mycket man "behöver" när man är på stan.

Men det var iaf fina saker jag fick köpa och även mamma och brorsan handlade lite nytt till hösten.

Ikväll så har jag försökt plugga men jag har svårt att koncentrera mig. Mamma hjälpte mig lite och det var bra. Nu ska jag titta på tv och ha det skönt resten av kvällen så ska jag försöka plugga lite mer intensivt. Jag hoppas verkligen att jag klarar den muntliga tentan på måndag trots att jag inte orkat studera så mycket de sista dagarna. Men jag känner att jag har ganska bra koll ändå, även om inte alla detaljer sitter på plats. Så med lite tur borde det gå.

Sorg i familjen

Publicerad 2010-09-24 20:30:25 i Allmänt

Något tragiskt har hänt, igår gick min farfar bort och vidare till nästa värld. Han har haft ett långt och bra liv men det känns ändå hårt. Med anledning av det har både jag och familjen det tungt just nu och jag vet inte hur mycket jag kommer orka skriva på bloggen. Jag ska försöka att se det som terapi, att skriva av sig lite men jag vet inte än hur det utvecklar sig.

Ha det bäst och ta vara på livet! Det är värt att leva!

1 av 3 klarat!

Publicerad 2010-09-24 12:25:15 i Allmänt

Idag var det då dags för den första tentan, det var en bententa och vi skulle kunna alla ben + diverse utskott och ytor på ett hundskelett. Det som från början kändes som en överväldigande uppgift klarnade igår kväll och eftersom denna tenta skrevs på dator fick vi resultatet direkt. Jag klarade den utan problem! Det kändes väldigt skönt.

Nu väntar den muntliga tentan på måndag och sedan avslutningsvis den skriftliga nästa fredag. Hoppas de avslutas lika bra som det började.

Sista dissektionen idag

Publicerad 2010-09-21 20:50:58 i Allmänt

Idag hade vi sista dissektionen för denna kurs. Vi hann med en hel del. Vi dissekerade en katt, en räv, en njure och en tjurtestikel. Vi fick även en demonstration av hund. Det var väldigt intressant och väldigt många bitar föll på plats för min del. Jag vill passa på att säga att de djur vi dissekerar har blivit donerade till oss för att vi ska lära oss av dem. Det är inte uppfödda endast för att bli lärodjur för oss.

Nu har vi gått igenom nästan allt vi ska gå igenom denna kurs. Det som återstår är lite embryologi men sedan är det klart. Det känns läskigt och nu måste alla bitar falla på plats innan tentan. Jag hoppas att det gör det.

Jag ska avsluta med en bild på Aiko från när han var liten, för jag saknar honom så. Jag vill att han ska komma och hälsa på mig men det är ju så långt för honom att springa ;-)


Trött dag

Publicerad 2010-09-20 19:31:22 i Allmänt

Idag var en jobbig dag, jag var så himla trött efter en kort natt. Igår jobbade jag och hjälpte valnämden med att ta emot och kontrollera röster. Det tog tid och jag kunde cykla hem vid 0300. Sedan har det bara att gå till sängen och somna... Så det var lite kämpigt att gå upp imorse och cykla till skolan. Men idag ska jag lägga mig tidigare så imorn är jag förhoppningsvis piggare igen.

Dagen efter

Publicerad 2010-09-19 10:58:54 i Allmänt

Igår var det sångboksmiddag och det var väldigt roligt. Vi åt god mat, fick lära oss vett och etikett, ja studenter kan vara väluppfostrade ibland, och så sjöng vi sånger och skålade. Det är märkligt, sångernas mening är att man får skåla, men det kan man ju göra även utan sånger...

Men men det var väldigt trevligt och vi fick mycket nyttig information, tack för det EvU. Efter middagen var det dans som gällde och det var så roligt, det var länge sedan jag dansade så mycket och alla var så glada. Det kom även lite killar utifrån men jag fick dåliga vibbar, det kändes som några av dem var där bara för att välja och vraka bland tjejerna. Fast det är ju ändå roligt att det kommer lite killar så det inte bara är tjejer. Killar är lite underrepresenterade bland oss veterinärstuderande, igår på middagen tror jag det var max 10 % killar. Men det är  ju desto fler bland teknologerna.

Idag är det dags att plugga ikapp lite, sedan om jag/vi orkar så ska jag och syrran gräva på hennes kolonilott innan det är dags för lite vila till nattens jobb.


Ha det bäst!

Vardagslyx i studentfattigdomen

Publicerad 2010-09-17 17:10:09 i Allmänt

Idag var det ju då fredag igen och jag kan inte förstå vart denna vecka har tagit vägen. Det är nu mindre än en vecka kvar innan det är dags för första deltentan så det börjar dra ihop sig. Det känns dock som om jag håller takten så tentastressen har inte infunnit sig än.
Eftersom det nu är fredag så måste man ju lyxa till det lite. Det blev till att äta rester men kompletterat med en nyinköpt avokado så tror jag det blir riktigt bra.

Förrätten:


Avokado med rom, yoghurt och rödlök.


Det börjar ju bra, men huvudrätten blir kanske inte så lyxigt. Det blir resten av risgrynsgröten som blev över från igår. Efterrätt har jag inte kommit på än men det löser sig nog under kvällen :-)

Redan onsdag

Publicerad 2010-09-15 18:03:51 i Allmänt

Denna vecka har gått så fort och i morgon är det redan torsdag. Jag har helt enkelt inte hunnit skriva på bloggen för dagarna har gått så fort. Just nu har jag en liten paus i mitt pluggande. Jag har idag koncentrerat mig på hjärtat och blodomloppet och viktiga artärer. Jag har ritat en massa fina bilder så det ska bli lite enklare att lära sig än att bara läsa en text. Efter min paus har jag tänkt börja rita upp urogenitalorganen. Hinner jag inte klart med det idag kan jag göra klart det i morgon. Men jag tycker att jag borde hinna klart.
Idag är det den 15 september och vi har gått halvvägs till första tentan. Det känns lite läskigt att det inte är så lång tid kvar. Men samtidigt har vi lärt oss otroligt mycket redan utan att man har pluggat så mycket. Så förhoppningsvis hinner jag klart till tentan. Men det löser sig nog, det gör det alltid.

Idag regnade det på morgonen så jag tog på mig regnstället när jag skulle cykla till skolan, det var första gången sedan jag varit sjuk. Jag insåg ganska snabbt att jag inte borde ha tagit regnstället. Det regnade inte speciellt mycket och jag blev snabbt varm av det. Men men det är misstag man lär sig av. På förmiddagen klarnade det dock upp och nu har vi klarblå himmel och sol. Härligt att vara i södern. Det är så varmt på dagarna när solen är framme. Snart borde ju första snön komma till norr om den inte redan har kommit. Jag hoppas dock att det dröjer lite innan snön kommer till mig. Mitten av november vore lagom.

Kram Hanna

Söndag

Publicerad 2010-09-12 21:29:18 i Allmänt

Idag hände en väldigt konstig sak. Jag och resten av familjen, mamma, pappa och brorsan var ute i trädgården och fikade och plockade plommon och äpplen. Efter ett tag gick jag in och hörde ett så konstigt ljud från övervåningen. Det liksom surrade. Jag lyssnade igen och funderade men jag kunde inte förstå vad det var så jag beslöt mig för att gå upp och undersöka saken. Då såg jag att det var mammas symaskin som stod och sydde av sig själv. Den hade nog gjort det ganska länge för det rök vit rök ur den och det luktade bränt, jätteläskigt. Till saken hör att pedalen inte var nedtryckt utan att den helt enkelt hade startat av sig själv.

Nu är jag tillbaka i Uppsala efter en helg i Västerås och jag tror att det blir en tidig natt eftersom jag måste kurera min förkylning. I morgon väntar föreläsningar och dissektion.

Ha det bäst!

Ostkaka

Publicerad 2010-09-11 21:28:19 i Allmänt

Nu har jag nyss ätit ostkaka som jag har gjort, den blev jättegod. Så här såg den ut innan jag började äta.

Äntligen helg

Publicerad 2010-09-11 19:46:04 i Allmänt

Denna helg är jag och hälsar på hos mamma och pappa. Det är riktigt skönt att kunna åka hem så här över en helg med bussen bara. Det tar bara 1,5 h och så vips är jag hemma. Jättehärligt! Det var länge sedan jag var hemma två helger så tätt inpå varandra.
Dock så känns det fortfarande jättejobbigt att bo så långt ifrån Henrik. Jag har verkligen inte vant mig än men nu är det bestämt när han ska komma och hälsa på och det känns så skönt. Att jag vet när vi träffas nästa gång, men självklart är det alldeles för lång tid tills dess.

Tänkte att jag skulle ta och fota lite mer så att jag kan lägga upp mer bilder här på bloggen. Det blir ju mycket roligare att läsa då men jag glömmer bort det hela tiden. Ska verkligen försöka komma ihåg att fota när det händer något skoj inte efteråt när det är försent att fota.

Nu vill jag ägna några rader åt min syster. Hon har varit så snäll denna vecka när jag har varit sjuk. Hon har kommit och hälsat på och bjudit hem mig på te och jag har fått presenter och en massa skoj! Många kramar till dig!

På bättringsvägen

Publicerad 2010-09-10 22:38:48 i Allmänt

De senaste dagarna har jag kämpat med min förkylning. Jag har tagit mig till skolan för att vara med på de obligatoriska momenten för att sedan ta mig hem så fort som möjligt och lägga mig i sängen.
Nu börjar jag dock bli lite bättre = jag måste inte ligga i sängen hela kvällen för att inte svimma av utmattning.

Under veckan har det annars inte hänt så mycket roligt, idag dissekerade vi en mink och det gick bra. Det var lite lättare att de olika delarna nu när djuret var lite större och det var mycket givande.

Eftersom jag nu mår bättre så ska jag försöka uppdatera bloggen oftare igen.

Men nu ska jag sova, även om jag har sovmorgon imorn. Men jag är så himla trött!


God Natt

Ursäkta att jag inte har uppdaterat blogg...

Publicerad 2010-09-08 14:18:32 i Allmänt

Ursäkta att jag inte har uppdaterat bloggen så mycket den senaste tiden. Jag är fortfarande väldigt förkyld med feber så jag har helt enkelt inte orkat. Så i nuläget vet jag inte när jag är frisk nog att göra det igen. Förhoppningsvis är det inte alltför långt bort. Ha det bra så länge.

Förkylning och osteologi

Publicerad 2010-09-06 18:53:26 i Allmänt

Idag började vi med osteologin som går ut på att vi ska lära oss alla ben, med tillhörande viktiga utskott och ytor. Det känns just nu ganska jobbigt men det ska väl gå det med.

Jag vaknade med en så fruktansvärd halsont som har följts av huvudvärk och ont i öronen. Jag håller nog på att bli ordentligt förkyld. Det känns väldigt jobbigt då jag behöver plugga men jag orkar helt enkelt inte, jag höll på att svimma på skolan idag. Sedan jag kom hem har jag bara sovit men nu har jag ätit lite varm soppa också så nu ska jag lägga mig i sängen igen och se om jag kan titta på lite saker eller om jag somnar om.

Fyndar på stan

Publicerad 2010-09-05 11:09:11 i Allmänt

Igår var en jättetrevlig dag då jag gick men en kompis på stan. Vi kikade mest runt men jag hittade en snygg jacka på rea (75% rabatt) som jag köpte. Det är så roligt att handla när det inte kostar så mycket :-)
Sedan åt vi middag tillsammans och pratade och så resten av kvällen.

Idag kommer Karin och hälsar på, det ska bli så roligt och jag tror vi ska ut till kolonilotten. Jag hoppas att jag kan sno lite potatis. Fram tills dess vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men något roligt ska jag nog kunna göra.

Ha det!

Lång gårdag och kort dag idag

Publicerad 2010-09-03 14:50:27 i Skola

Igår hann jag inte skriva något på bloggen för jag hade så mycket att göra. Först var det skola till 1600 och sedan gasque (sittning) vid 1730. Eller det var iaf vad vi trodde. Sista lektionen skulle vara utdelning av mikroskop och nycklar, det lät ju bra och man var inställd på det.
Det är konstigt, vi hade pratat om att vi nästan tyckte att nollningen hade varit lite väl snäll och inte anade vi något, det var ju sittning ikväll och då skulle väl fusknollorna avslöjas och så var det hela över. Då var det ju så att utdelningen av mikroskop inte var någon utdelning...

Vi blev uppdelade i två grupper efter basgrupperna och sedan fick vi gå iväg. Vi fick blåa, väldigt snygga (NOT! ;-)) overaller av typ papper. De ser ut som någon slags skyddsdräkt, med luva och allt. Vi fick även en sångtext som vi skulle lära oss. Det är nämligen att alla veterinärer har en gemensam sång som man sjunger vid festligheter och liknande. Men alla klasser har olika melodier. Efter att ha övat på den och tävlat mellan basgrupperna fick vi åka buss ner på stan.

Där gick vi runt och gjorde uppdrag innan det var buss tillbaka till Ultuna. Då hade vi ca 1 timme på oss att byta om till gasquen. Det visades sig att den började 1830 inte 1730 som de hade skrivit på schemat, luringar!

Ett av uppdragen var att sätta ihop ett spex som skulle spelas upp för alla och det började vi med vid 1830. Det var väldigt roligt och trots att vi inte hade tränat så länge så blev det rätt ok. Vissa grupper var jättebra men vi var nog inte sämst iaf. Sedan följde middag, mer spex och en väldig massa skålade och sjungande, jag började nu bli ganska trött efter en intensiv vecka. Så när jag väl kom hem slocknade jag direkt.

Idag då, vi hade bara föreläsning mellan 0930 och 1200. Det var väldigt skönt med lite sovmorgon och att sluta tidigt. Det är första gången vi gör det. Men det är så kul på föreläsningarna. Vi gick igenom grundläggande anatomi och det är så intressant. Det är så kul att plugga något man verkligen vill lära sig. I helgen måste jag repetera det vi gått igenom så jag kan det till dissektionen på måndag och sedan är det avslutande basgruppsmöte på tisdag (tills dess ska man kunna allt vi hittills gått igenom). Och det är en massa latinska ord vi ska lära oss så denna första kurs är som en språkkurs.

Nu ska jag åka till folkes och köpa lite mat och ikväll blir det att umgås med mina nya klasskamrater.

Jag avslutar med en bild som jag fått av Henrik. Det visar blommorna jag satte i somras och som jag inte han se utslagna. Usch vad jag saknar dig, Henrik.

Dissektion

Publicerad 2010-09-01 18:30:30 i Skola

Idag var det då dags för första dissektionen, men man kan inte riktigt kalla det för dissektion. Det var mer att vi fick prova och testa på det. Det var inte alls jobbigt, lukten var kanske inte jättefräsch men det blev inte på något sätt obehagligt.

Dissektionen var på en råtta och vi gick igenom och kollade på organen. Det var för att vi skulle bli nyfikna och vilja ta reda på mer och det fungerade. Läraren visade alltså inte utan vi fick hålla på själva och vid behov så la hon sig i. Så nästa del i studierna blir till att lära sig alla organ som finns i ett däggdjur, på svenska och latin. Veta vart de sitter vad de gör osv. Vissa är ju nästan självklara, andra är organ jag inte ens visste fanns :-)

När jag provade att flå den fick jag användning av gamla kunskaper från älgjakten, man flår en älg på samma sätt som en råtta visade det sig. Och det har ju varit ganska mycket hud att träna på från en älg. Det kändes skönt, att man iaf kan något!

Nollning och dissektioner

Publicerad 2010-09-01 08:46:22 i Skola

Jag har precis kommit hem efter att ha varit på skolan klockan 0500 i morse. Då vankades det nollning och frukost. Nollningen här är inte på något sätt förnedrande utan idag var det tävligar med olika stationer, organ blandades med djurraser och olika ben. Tyvärr vann inte min grupp men det var kul iaf. Sedan var det frukost och umgänge. Nu är jag ledig ett par timmar så jag har cyklat hem igen. Jag måste passa på att berömma mig själv lite. Jag har cyklat varje dag och idag blir det ju två gånger 6,1km enkel väg! Men jag måste säga att det går väldigt bra speciellt efter att jag har pumpat däcken.

Jag tror jag ska förbereda mig lite inför första dissektionen som vi har idag (råtta) och sedan vila lite innan det är dags att äta lunch och åka tillbaka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela