The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Onsdag 28/9

Publicerad 2011-09-28 21:55:27 i Allmänt

I helgen var jag i Arvidsjaur och hälsade på. Det var jätteskoj, på lördagen var det hopptävling och jag stod på banan hela dagen och efter 12 h i staller var jag ganska nöjd. Då var det bara att ladda om och gå på fest på Capsicum. Det var jättetrevligt och alla stallbarnen sjöng så fint! Underbart! På söndagen tog jag och Henrik bara det lugnt och vi gick en långpromenad med Aiko och fikade i skogen, det var jättemysigt.

Jag åkte hem tidigt i måndags morse och sedan dess har det varit full rulle här hemma. Jag har bakat till mitt födelsedagsfika, pluggat, handlat, packat upp och gått på föreläsningar. Trots att jag plugga hela kvällarna käns det inte som jag ligger i fas men jag ska försöka ta igen lite i helgen.

Jag har börjat tycka att det här med bakterier faktiskt är väldigt trevligt men jag skulle önska att vi hade lite mer tid för det.

I morse var jag på kolonilotten och skördade tre squash och ca 2-3 kg potatis. Det är så kul att plocka upp potatis, det känns som ett lotteri med vinst på varje lott! :-) Jag har fortfarande ganska mycket kvar att ta upp men jag ska försöka göra det snart och efter helgen väntas det komma kallare väder.

Grispraktik

Publicerad 2011-09-20 08:07:00 i Allmänt

I slutet av sommaren var jag på grispraktik inför en kurs som heter populationsmedicin som jag ska läsa i vår. Då tog jag de här söta bilderna.


Det här var den minsta gris jag sett, bara en handflata stor och 1 dygn gammal.


Smågrisarna var så söta när de låg tätt intill varandra.


Hungriga kultingar!


En blivande mamma!

Tentan är över

Publicerad 2011-09-19 15:57:07 i Allmänt

Tentan jag skrev idag var lite klurigare än jag hade trott den skulle vara. Men jag skrev ganska mycket på alla frågor så jag borde ha lyckats skrapa ihop tillräckligt med poäng tycker jag. Det känns i alla fall helt ok nu efteråt.

Jag har hunnit hälsa på syrran på hennes jobb för att hämta lite saker. Hon passar så bra som läkare!


Efter det har jag och Jenny varit och handlat lite mat och nu ligger jag och skriver en redovisning till skolan. Det är så himla skönt att bara slappa! Jag ska njuta ordentligt för i morgon börjar det om igen.

Long time no see

Publicerad 2011-09-19 09:11:17 i Allmänt

Ja, då har det hänt igen. Jag är som vanligt dålig på att uppdatera och jag kan nog inte komma på en enda andledning till varför. Men men nu skriver jag igen. Idag har vi tenta och jag ska snart göra mig klar och bege mig dit. Vi skriver tenta i viriologi. Virrigt värre! Massor med virus, deras familjer och egenskaper. Men jag har tittat på några gamla tentor och enligt dem varkar det mest vara baskunskaper så det borde gå bra.

I morgon börjar vi med nästa delkurs som är bakteriologi, den har jag fått tips om att den är väldigt detaljerad så där har jag tänkt plugga ordentligt från början och inte skjuta upp det som jag har gjort nu. Det känns också så skönt att få vara ledig på helgerna och det kan man ju faktiskt vara om man bara pluggar ordentligt på kvällarna. Hellre det än att sitta och plugga hela hela helgen - helt klart!

I em ska jag försöka ta upp lite potatis ur landet innan den fryser sönder om det kommer någon nattfrost. Jag ska även försöka rensa lite ogräs men vi får se hur vädret utvecklar sig, just nu regnar det ute och då är det väl inte så där jättekul att vara i landet.

Men just nu längtar jag bara till på fredag. Då åker jag upp till Arvidsjaur och får träffa alla mina vänner där!! Det blir fest och hopptävling på klubben. så himla skoj. Men allra bäst är såklart att jag ska träffa Henrik. Det var på fredag 6 veckor sedan sist och det känns alldels förlänge. Den som väntar på något gott väntar alltid förlänge!

Igår kväll kom jag på mig själv att sitta och titta i en receptbok för julgodis. Tänk att det snart är jul! Det är så mycket man ska hinna med innan dess. Jag är så sugen på att göra en massa gott julgodis men jag vet inte om jag hinner det. Vi har sista tentan precis innan jul och då känner man sig kanske inte så motiverad att göra en massa godis. Men jag ska iaf göra favoriten från förra året. Fransk Nougat! Det var ljuvligt.

Hösten är här

Publicerad 2011-09-11 21:46:12 i Allmänt

Ja, nu har det nog blivit höst på riktigt. Regnet vräker ned och det har blåst hela dagen. Svamparna dyker upp överallt och bladen har börjat ramla ner från träden. Grönsakerna är redo att skördas och mamma och pappa kommer med leverans av äpplen, plommon, päron och äppelmos. Samtidigt har studierna börjat och det är ju ett garanterat tecken på att hösten är här.

Jag gillar hösten men jag tycker nog att vi skulle få kunna ha varmt ett tag till. Det känns liksom som vi hinner med hösten ändå. Nu har jag börjat tända ljus på kvällen när jag sitter inne och tittar på tv eller pluggar. Det är hur mysigt som helst. Man får börja ha på sig härliga koftor och dricka te och varm choklad.

Men jag gillar inte att det ska regna så mycket, lite lagom på kvällen när man ändå ska vara inne är helt ok. Men det är inte kul när man ska vara ute och det bara regnar och regnar. Nej jag vill ha en höst med lätt frost på nätterna, fina färger i träden och strålande sol på dagarna. Om jag fick bestämma skulle vi bara ha det på hösten!

Tiden går så fort

Publicerad 2011-09-06 20:24:26 i Allmänt

Jag har tänkt att jag ska blogga varje dag nu när jag har kommit in i rutimerna igen men jag hinner helt enkelt inte med det.

Så vad har hänt sedan sist?

Jag har gått på föreläsningar och labbat. Det är ganska skoj just nu, vi har fått riktiga prover från en smittad gård och ska kolla om proverna är smittade med det virus som ger Newcastlesjukan hos höns. Från början hade vi 4 prov och vi har nu kommit fram till att 2 av dem var positiva för virus och efter ytterligare tester har vi kommit fram till att det var just paramyxovirus typ 1. Det är det virus som är oerhört smittsamt och dödligt och ger Newcastlesjukan.

Parallellt med labbarna har vi skrivit på ett grupparbete som ska redovisas i morgon. Det har handlat om ett utbrott av smittsamt muneksem (Orf) hos myskoxar i Norge. Den sjukdomen orsakas av ett annat virus, nämligen parapoxvirus.

Utöver skolan har jag förksökt plugga ikapp lite hemma och det har gått sådär. Jag har också handlat, tränat och varit på inflyttningsfika.

Nu ikväll ska jag göra de sista förberedelserna inför den muntliga redovisningen i morgon och sedan ska jag ta det lugnt och äta vindruvor :-)

Helgens aktiviteter

Publicerad 2011-09-04 20:37:45 i Allmänt

Helgen började bra med lite shoppande på stan i fredags. Jag köpte en svampbok inför höstens aktiviteter. Jag och Jenny träffade Karin och middag på Värmlands nation. Det var gott och mycket trevligt. Sedan cyklade vi hem ganska tidigt, jag var väl hemma vid ca nio och jag somnade framför tvn strax efter 22.

Vaknade igen vid halv två och insåg att det var dags att borsta tänderna och lägga sig i sängen på riktigt. I lördags var jag väldigt trött men jag orkade cykla och handla för att sedan baka en drömrulltårta. Vid 14 gick jag på en föreläsning om hästens hälsa anordnad av SVA. Den var ganska intressant men lite basic. Efter det kom Karin och Anders och jag lagade mat till dem och bjöd på fika, drömrulltårtan och hemgjord citronsaft.

På kvällen tog jag det lugnt, jag, Jenny och Emelie spelade lite spel och hade det trevligt innan det var läggdags.

Idag började jag med att åka ut i svampskogen och jag hittade massor med svamp, inga kantareller men massor med narrkantareller (värdelösa) och en del soppar. Jag plockade några soppar och även om mycket var maskätet lyckades jag få ihop lite som nu ligger på tork. Sedan har jag planterat om hallonbuskar på lotten och rensat ogräs och skördat squash. På em grillade vi och det var så gott. Vi har så varmt här nere att vi satt ute i bara ett linne och myste. Till efterrätt blev det inlagda plommon med vispgrädde, mums!

Sedan har jag faktiskt varit lite duktig också och pluggat lite och varit ute och sprungit några km. Foten gjorde sig påmind men inte värre än att jag kunde fortsätta springa. Hoppas det går över snart för jag börjar bli sugen på att springa lite längre rundor.

Nu ska jag förbereda mig inför laborationen vi ska ha imorgon och sedan tror jag att jag ska städa lite/titta på tv. Det är praktiskt att inte bo så stort, då kan man göra flera saker samtidigt :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela