The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

24/6

Publicerad 2012-06-24 15:53:50 i Allmänt

JAAAA! Jag har nu fått tillbaka de sista tentorna som vi skrev precis innan sommarlovet. Jag hade klarat alla tre, trots att jag vet att en inte gått så bra. Jag vet dock inte hur nära gränsen jag var. Men det spelar ju ingen roll. Nu är jag klar med årskurs 2! Det känns extra bra då jag inte är hemma i höst när omtentan var.
 
Så vad händer nu? Jag har friat midsommar med Henrik och hundarna i långtjärn, men vi firade kanske inte så mycket egentligen. Det blev jobb med sågning och eldning och så rev jag inredning och innerväggar i gamla stugan. Men jag hann även men att plocka sju sorters blommor som jag satte i en vas, gå ett spår med Aiko (ca 515 m långt, gick galant) och äta smörgåstårta till lunch. Grillad oxfilé blev det till middag i strålande solsken på bron, det var inte helt fel det med.
 
Igår åkte vi till stranden och jag, Aiko och Cyra badade. Det gick väldigt bra, det var varmt och skönt i vattnet och Aiko och Cyra tyckte det var riktigt roligt. Cyra verkar verkligen ha fattat tycke för vatten, det är skoj. Vi övade på att simma och det gick riktigt bra även om hon ville klänga lite först. Det var även väldigt kul att gräva i sanden tyckte Cyra, det var hennes första gång på stranden, så nu ser vi fram emot många fler hålor i marken :-)
 
Även igår gick jag ett släpspår med Aiko, det var inte så lång (ca 250 - 300 m) men på en torr tallhed så det var ganska svårt men även detta gick bra. Han gick först förbi målet med klöven men upptäckte det och nosade sig tillbaka! Det känns riktigt bra inför höstens älgjakt att spåren går så bra om vi skulle behöva göra eftersök, så vet vi att vi har övat ordentligt.
 
Idag har vi mest tagit det lugnt, det är jättevarmt i solen så vi har gått på lugna promenader och haft passivitetsträning på en parkbänk vi sjön. 
 
Vi tog lite bilder igår man jag har inte hunnit lägga in dem i datorn, så de kommer senare.

Ännu ett grönbete och lite arbetsläger

Publicerad 2012-06-16 21:05:33 i Allmänt

I går åkte vi till stugan för att jobba lite inför renoveringen. Jag snickrade ramar till mina vinbärsbuskar och så rensade jag i jordgubbslandet. Det är massor med knoppar där och några blommor har börjat blomma. Hoppas det fina vädret står sig så det blir massor med härliga röda gubbar. Tyvärr hinner vi nog inte få några egna till midsommar i år. Våren var lite för kall och sen. Jag och Henrik har även åkt två vändor till tippen så ni har vi tömt stugan på nästan alla gamla möbler och det som återstår är att riva resten av insidan (innerväggar och golv) samt att ta ner skorstenen och bakugnen för att sedan se hur stommen egentligen ser ut.

Hundarna har trivts med två härliga dagar i solen, det blev mycket spring och lek. Men även lite allvar och träning. Cyra fick apportera en nötskrika och det gick faktiskt över förväntan. Men vi måste jobba vidare med att komma till oss med apporterna, inte springa och ha dem för sig själv. Sitt-komandot övar vi vidare på och det går fortsatt bra. Men än så länge tränar vi utan allt för stora störningar. Speciellt när det handlar om att sitta kvar en längre tid. Ståndanlaget har börjat vakna på allvar och hon står nu ganska ofta, oftast för Aiko men även för säderärlor och någon svala. Som tur är verkar hon stå lugnt kvar vid uppflog, iaf om inte fågeln flyger för nära marken, då har det blivit någon eftergång. Avancen har vi inte sätt så mycket av än så den är svår att uttala sig om än.

Motionera mera

Publicerad 2012-06-15 08:19:16 i Träning

Min löpträning har inte riktigt kommit igång som jag hade tänkt mig. Mest pga att jag i övrigt rör mig ganska mycket så jag är för trött på kvällen. Men jag har tänkt försöka ändra på det så småning om. Men jag varvar trots allt promenader med ridning och cykling. I onsdags blev det t ex både promenad till stallet för ridning, två vanliga hundpromenader och sedan gick jag ut till Henriks jobb, 14 km. Bara den promenaden blev ca 23 000 steg :-)

I går blev det istället ca 1 timmes cykling med Aiko och skytteträning på kvällen. Det är väl inte så kondidtionstränande men väl styrketräning för armarna :-)

Idag blir det till att jobba ute i trädgården och bära skräp och riva insidan av stugan, det är träning det med. Kanske blir det också en uppfriskande simtur i tjärnen, jag får se hur varmt det har hunnit bli i den.

Grönbete med hundarna

Publicerad 2012-06-10 10:16:17 i Allmänt

Igår var det en fin dag på landet, även om temperaturen inte var jättehög i skuggan och även om det inte var sol hela dagen så var det växlande molnighet och varmt när solen lyste. Genom att hålla sig i arbete blev det tvärt om för varmt istället.

Jag eldade upp en massa gammalt skräp som vi hade från gamla vedbon och lite trämöbler från stugan. Förhopningsvis kan vi tömma den helt snart så vi kan se om den går att reparera eller om tiden har gjort sitt på den.

Hundarna var glada att få komma ut och springa och göra vad de ville hela dagen. De är så duktiga båda två och håller sig på gräsmattan. Det är så skönt att slippa hålla dem kopplade.

Här är några trevliga bilder från igår:

Cyra jagar Aiko som har en väldigt rolig pinne.

Man kan dela samma pinne, om den är tillräckligt stor!

Cyra

Aiko fick även apportera en gräsand, det gick bara fint och vi avslutade med ett släpspår i skogen. Det gick toppen och han kom glatt tillbaka med anden i munnen. Cyra blir helt tokig när hon ser vilt. Vi har visat henne ripa och den här anden och hon ska bara ha dem, hon tvekar inte en sekund utan bara kastar sig över dem. Riktigt roligt med ett sånt viltintresse och hon vill inte lämna dem till Aiko så bytesmedveten är hon också.

Målet är uppfyllt, nästan iaf...

Publicerad 2012-06-08 18:27:37 i Träning

Jag hade som mål att innan sommarlovet springa en halvmara, 21 km. Pga för lite träning (läs ingen träning) blev det tyvärr inte så. Men nu har jag fixat det på mitt egna lilla sätt. Igår gick jag i rask takt 14 km med Aiko och idag fortsatte vi med ytterligare 7 km. Sammanlagt tog det 3,5 h. Det var ju ganska lång tid men det är vad det tar för mig om jag går, fortare kan jag inte gå. Men nu har jag en tid att slå, det ska bli kul.

Annars ägnar jag dagarna åt hundarna och pysslar med dem. Tidigare idag var jag ute med Cyra i skogen och övade hit-komandot, det var första gången jag hade krav på lydnad av det. Henrik har gjort det tidigare så jag visste att hon kunde och det fungerade superbra. Hon var jätteduktig och kom som ett skott. Så himla roligt. Det är så kul när det blir rätt från början som man inte behöver lära om något, och speciellt hit-komandot som är så viktigt. Fungerar inte det kommer vi ju aldrig kunna ha henne lös och jag vill då inte att hon ska behöva gå i koppel hela livet.

Även sitt fungerar fint men där har vi än så länge inga krav på hon ska sitta kvar. Det känns hon lite liten för. Henrik tränar vidare på stopp och även det verkar lovande och det känns som hon börjar förstå vad som menas med det.

Underbar tur idag

Publicerad 2012-06-04 21:59:45 i Allmänt

Jag vet inte om jag har skrivit om det tidigare men jag samlar på bilnummer. Det går ut på att jag för några år sedan började på 001 och såg den, sedan har jag sett numren i nummerordning uppåt. Jag kom idag till 152, så nu tittar jag efter 153. Det var så otroligt att jag måste berätta det. Jag och mamma hade varit på stan och var på väg hem, som vanligt tittade jag efter bilnummer och vi konstaterade att jag sett 155 två gånger men det var typiskt eftersom jag var ute efter att se 150 sedan jag sett 149 när jag åkte till Västerås i lördags.

På vägen hem stannade vi och handlade och där på parkeringen stod 151. -Fan, tänkte jag att nu skulle man haft 150 och fått se båda. Men vi fortsatte cykla hem och bara någon minut och kanske 100 m bort kom den, en bil med nr 150. Jippi! Jag vände snabbt och cyklade jag tillbaka till parkeringen och såg 151 igen. Sedan vände jag hem igen och cyklade ikapp mamma. Sedan när vi var nästan hemma såg jag 152 också! En sån tur, det är verkligen inte ofta man får se så många nummer på kort tid. Ofta kan det gå dagar eller veckor mellan ett enda nummer. Men jag är lycklig!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela