The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Hundbäddstest och vårrullar

Publicerad 2012-09-21 21:12:44 i

Idag har jag och Jenny varit i nästan alla djuraffärer i Uppsala, tror jag iallafall. Jag var på jakt efter en hundbädd och Jenny skulle ha en vattenskål. Självklart måste man ju pröva bädden först, och det gör jag här. I butiken såklart :-D


På kvällen blev det förfest med mat och vi gjorde egna vårrullar! Det blev jättegott och så här fina blev de.

I stekpannan:


Färdiga:



Nu har jag inte tid att skriva mer, jag ska ta en till drink och sedan ska jag, Jenny och Camilla ut och dansa.

Lyckad hopptävling

Publicerad 2012-09-16 19:40:01 i Allmänt

Igår var jag på hopptävling, jag följde med Petra och David till Tierp och hjälpte till som hästskötare. Vi hade en fantastisk dag med massor med sol. Med var också Davids syster Susanne och hästarna Brio, Morris och Carisma. Alla tre hästarna gjorde två starter var och dessutom i olika klasser så blev det full fart hela dagen. Men det var jättekul och det gick fantastiskt bra. Brio och Carisma kammade hem 2 rostter var och Morris fick en med sig hem.
 
Jag hade med mig kameran och tog massor med bilder, vissa bättre än andra men har kommer ett urval av dem.
 
Susanne och Carisma på framhoppningen.
 Första klassen, Carisma hoppade jättefint och de var felfria i clear rounden och fick rosett :-)
 


Brio och David på framhoppningen, hon överhoppade lite i början...
 Första rundan, clear round 90 cm. Även de var felfria och fick rosett. Alla var glada och nöjda!
Brio med prisrosett från första rundan.
 Även andra rundan gick bra, Brio hoppade mycket bättre men fick tyvärr 5 fel i omhoppningen. Men det räckte trots allt till en 7:e plats och en till rosett :-) Självklart ska vi ha med lite bilder på Morris också, här kommer de efter en paus bland mjölkpaketen. Framhoppning.Första rundan.
Full fart i omhoppningen räckte till en 6:e plats och ärevarv!


Efter Morris andra runda åkte vi trötta men nöjda hemmåt igen...





Middagsdate

Publicerad 2012-09-13 20:30:04 i

Idag har jag blivit bjuden på middag! Det är ju en riktig lyx, Jenny bjöd på mat och det var så gott att jag inte hann fota innan det var nästan slut.



Det blev efterrätt också, chokladbollar! Mums!

Första svampplockarturen

Publicerad 2012-09-12 18:40:28 i

Idag har jag, Frida, Carolina och Zemla varit ute och plockat svamp. Vi hittade inte jättemycket men det blev lite gula och en trattkantarell. Men det hindrade mig inte från att fota. Så här kommer några av dem.

Fikarasten


Zelma




Jag hade två bilder till men de vill inte hamna stående så jag får skippa dem. :-(

Ha det bra!

Morgontur vid Fyrisån!

Publicerad 2012-09-11 22:38:43 i

I morse tog jag en härlig promenad, då tog jag den här fina bilden.


senare blev det en till promenad denna gång med Mira som har lärt sig äta blåbär!


Många saker på kort tid

Publicerad 2012-09-09 22:01:00 i Allmänt

Denna veckan som har varit sedan jag kom ner från norrland har varit helt sjuk, jag satt precis och tittade i min kalender och inser att allt jag har gjort sedan skolan började har hänt på en vecka... Lite upprepning men det var liksom svårt att förstå...
 
Jag har gjort en massa skoj och tyvärr har jag inte foton från allt att visa. Det har varit föreläsningar, nollning (vår klass var ansvarig för det i år), fester och det bästa av allt, jag var och hälsade på Petra och fick en hopplektion på Brio. Det var så himla skoj att få rida igen och att få hoppa. Det gick helt ok med tanke på hur länge sedan det var sist och det känns skönt. Kanske kan jag fortfarande rida när det är dags att börja lite mer regelbundet :-) 
 
I fredags var det amöbagasque, det är årets första och kanske den roligaste, massor med folk fårn olika årskursen och många glada miner. Det var jättekul och jag festade i ca 10 h, riktigt roligt! Igår hann jag med att cykla lätt bakfull till Ikea med Jenny och vi handlade lite småsaker (jag har faktiskt glömt bort vad det var just nu). Sedan dukade jag till en annan sittning, det var gentjänt åt ULs som hade hjälpt oss med vår sittning. Efter det tog jag en välförtjänt kväll i sängen med frukt och film. 
 
Idag fortsatte veckan i hästens tecken när det var Akka-dagen på Akademistallet i Uppsala. VI åkte dit och fick se lite olika uppvisningar, bl a en förevisning av working equitation. Det visades av bl a en landslagsryttare vid namn Anna (jag kommer inte ihåg efternamnet just nu). Hon var jätteduktig och det häftigaste var att hon efter en olycka fått amputera ena benet men ändå red hur bra som helst. Det märktes inte över huvudtaget. Här är lite bilder från uppvisningarna.
 
Här ska man rida in mellan bommarna, ringa i klockan och rygga ut.
 
 
Här visas hur man öppnar en grind. 
 
Sidvärtsrörelse över bom med bara en skänkel. 
 
Galoppombyte med bara en skänkel. 
 
Duellhoppning. 
 
Även western visades såklart, här sliding stopp utan träns. Ryttaren (minns såklart inte namnet här heller) var EM-bronsmedaljör i senaste EM. 
 
Trav över bommar utan träns, denna häst var bara tre år och hade endast blivit riden i ett halvår. 
 
Även Jenny och Emelie var med på stallet och självklart även Jennys valp Mira. Efter sista uppvisningen som var agility fick även hon prova på det!
 
 







Cyra 7 månader

Publicerad 2012-09-06 20:47:45 i Cyra

Tiden går så fort och nu har Cyra bott hos oss i ca 5 månader. Mycket har hänt under tiden, hon har lärt sig massor med nya saker och utvecklingen går framåt. Men hon har fortfarande måycket lek och bus i kroppen. Men vem har inte det :-)
 
Här är några bilder på henne, de är tagna några dagar före hennes 7 månadersdag.
 
Fina Cyra
 
Stor börjar hon bli, runt 57-58 cm i mankhöjd.
 
Sötnosen!
 
-Nu har jag fått nog, säger Cyra!


Jag får såklart inte glömma duktiga AIko som snällt fick ligga och vänta medan Cyra blev fotograferad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela