The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Jag kunde inte hålla mig...

Publicerad 2010-12-24 11:35:25 i Mat och bak

Jaha då var det gjort igen, jag har ända sedan jag gjorde mitt misslyckade polkagrisbak tänkt att jag måste prova igen. Men tentor och annat har kommit i vägen. I vår familj har mamma en lite tradition att hon hänger upp polkagriskäppar i julgranen som vi sedan får äta. Så igår sa hon att det var ju synd att hon inte hade fått tag på några i år, det var det enda som fattades i julgranen.

Jag tänkte på det i natt och i morse när jag vaknade hade jag bestämt mig, jag skulle göra ett nytt polkagriskok. Jag gick till Anders och övertalade honom att hjälpa mig, det är mycket lättare att vara två har jag ju kommit på.

Sagt och gjort, receptet följdes och en timma senare hade vi lyckats göra både fina polkagriskäppar och så polkagrisar att ha i en skål. Även denna gång blev koket lite misslyckat då vi var rädda att allt skulle bli hårt som förra gången. Därför satte vi till den röda smeten lite för tidigt så det slutade med att i princip alla polkagrisar blev i olika nyanser av rosa. Men de blev underbart goda och nu händer det polkagriskäppar i julgranen även detta år.





Nu vill jag passa på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Ta hand om varandra och mys ordentligt, njut av den brasan i öppna spisen och ät mycket julmat.

Snart är det jul

Publicerad 2010-12-20 16:22:19 i Allmänt

Nu längtar jag så fruktansvärt till jul, jag är så less på att plugga och vill bara ha jullov. Jag vill skriva den här jäkla tentan så den är gjord och sen bara åka hem till mamma och baka pepparkakor!!

Den här terminen har gått jättefort och jag kan inte fatta att det bara är 10 terminer kvar nu, i den här takten är jag snart på praktik... Hjälp, det är så mycket man ska hinna med under tiden. Men det är bara skoj även om man ibland (som nu) blir lite less på plugget.

Nästa termin ska vi läsa mer om organen och anatomi igen, det ska bli roligt att få sätta in baskunskapen i ett större perspektiv. Jag längtar dit!!! Böckerna är så trevliga att titta i, jag funderar nästan på om man ska ta med sig en hem och tjuvläsa lite under lovet???

Rotsakslåda

Publicerad 2010-12-15 16:02:40 i Allmänt

Nu har jag blivit inspirerad av Lisa och skapat en rotsakslåda att ha i kylskåpet. Min är inte lika flashig som hennes men det fyller sitt syfte. 


Visst ser det gott ut!

pluggperiod

Publicerad 2010-12-15 15:54:58 i Allmänt

Nu har pluggperioden inför tentan infunnit sig. Vi har en veckas inläsningen innan det är dags för tentan. Jag har idag läst metabolism och genetik och i morgon ska jag fortsätta med ...ja vadå?... Det har inte bestämt än men det löser sig säkert, det är inte direkt brist på saker att läsa på.

Men jag har inte så jättemycket motivation idag men jag har ändå lyckats plugga ganska många timmar. Men det är ju så mycket roligare att kolla in fröer till kolonilotten, plantera om blommor, fika, diskutera julgodis med korridorsgrannarna eller städa frysen.

Nu väntar lite matlagning innan jag ska hitta på något annat att göra så jag slipper plugga med idag :-)

Söndag em

Publicerad 2010-12-12 19:34:25 i Allmänt

Idag åkte tyvärr Henrik hem till sig efter en helg hos mig. Det har varit trevligt och vi har hunnit gjort en massa skoj. Vi har fikat på stan och festat med kompisar till mig.

Nu sitter jag och slappar vid tvn och äter av polkagrisarna jag gjorde för ett tag sedan. Självklart efter middagen bestående av hemlagad pasta med köttfärsås. Nu ska jag fortsätta slappa ett tag till och i morgon börjar allvaret med plugg inför den kommande tentan.

Genetik i skolan och förkylning hemma

Publicerad 2010-12-09 08:55:49 i Allmänt

Nu har vi börjat med genetik i skolan, det är det sista vi ska gå igenom innan tentan. Det är än så  långe ganska kul och inte speciellt svårt, förhoppningsvis fortsätter det på det sättet. Vi har föreläsningar fram till på tisdag och sedan väntar ca 1 veckas inläsning innan vi skriver tentan den 22 december. Jag hoppas verkligen att den går bra, det vore så skönt att kunna gå på jullov och känna att den har gått bra.

Jag börjar tyvärr bli förkyld igen, jag har börjat hosta lite och känner mig trött, det är lite tråkigt, jag har ingen lust att bli sjuk, speciellt inte när jag måste tentaplugga.

I em ska jag på rundvandring på SVA (Sveriges veterinärmedicinska anstalt), det ska bli intressant att se vad du gör där och hur de jobbar. Det är ju där bland annat alla vargarna hämnade efter höstens jakt.

Nu ska jag gå upp och äta frukost och sedan ska jag städa lite innan jag måste gå till skolan!

Festen med stort F, eller N...

Publicerad 2010-12-05 21:18:56 i Allmänt

Igår var det dags för en av de stora festerna på stutis. Det heter Natt-O och det kommer naturligtvis från nattorientering. Förr i tiden bestod den i att man på kvällen/natten gick en glöggrunda i skogen. Men att skicka ut onyktra människor i skogen var tydligen inte alltid så bra, det hade hänt att folk försvann under natten och inte hittade tillbaka på ett tag.

Nu mer sker glöggrundan på em och den började klockan 1500, det var väldigt mysigt. Vi gick en runda runt Gälbo, mest i skogen, rundan var kantad av tända ljus och då och då var det en station där man drack glögg. Under tiden fick man ett skvallerhäfte med skvaller från de olika klasserna som man kunde läsa.

Efter glöggrundan väntade en liten paus med tid att göra sig i ordning till kvällens sittning. Fördrinken började klockan 18 dk. Jag mötte upp Karin som följde med mig på festen. På kåren mötte vi upp Lovisa och Sebbe samt så träffade vi lite annat känt folk. Fördrinken var mycket trevlig och vi gick sedan till Gallan för att äta middagen. Under middagen hade jag trevligt sällskap, två bröder (ULSare), en veterinärstuderande, syrran, två agronomtjejer (ULSare) samt en kompis till en av tjejerna. Vi satt vid ett runt bord vilket var mycket trevligt då det var lätt att prata med alla.

Under middagen bjöds det på underhållning i form av musik från en kör, allsång och en tävling. Efter middagen var det släpp på kåren och det var öppet till 4. Liveband spelade och vi dansade och hade väldigt roligt. Jag gick hem vid 2, det var fortfarande väldigt roligt då men jag kände att jag nöjd kunde gå hem.

Jag tog sovmorgon till 8 i morse (tanken var att den skulle bli längre men det ville inte kroppen). Vid 10 gick jag och Jenny och åt brunch på kåren innan jag gick hem och pluggade en stund. Därefter kom mamma och pappa samt Anders och hämtade mig och vi åkte till Karin för att äta en jättetrevlig adventsmiddag. Tack så mycket Karin!

Idag har jag bakat lussebullar och kokat k...

Publicerad 2010-12-03 23:39:21 i Allmänt

Idag har jag bakat lussebullar och kokat knäck med Camilla och Lovisa. Det gick jättebra och allt blev väldigt gott. I lussebullarna hade vi vit choklad och mandelmassa, det var mums! Nu är jag på bussen på väg hem och i morgon väntar gasqe och fest! Kanske även sovmorgon och lite julklappshandel.

Kurslitteratur

Publicerad 2010-12-02 20:55:29 i Skola

Jag har nu börjat inse att jag har valt helt fel program på universitetet men tanke på ekonomi. Det är alltid fullt upp så ett extrajobb kan var svårt. Enligt äldrekursare brukar det fungera under första och möjligtvis andra året. Sedan blir det oftast för mycket studier så man hinner inte med det. Utbildningen skulle egentligen behöva vara längre än 5,5 år för att vi ska hinna lära oss allt vi borde om alla djur men det blir ju kanske inte heller optimalt med tanke på studielån.

Inte nog med att man har svårt att jobba extra, våra böcker är också väldigt dyra. Eftersom det endast är 100 veterinärstuderande/år så går det inte åt så himla många böcker. Små upplagor=dyra böcker samt väldigt få återförsäljare.

Jag var och köpte två nya böcker häromdagen, jag kommer behöva dem i vår. De två tillsammans gick på det facila priset 3148 kr, det är flera hundra kronor dyrare än min hyra :-( och när jag vägde dem när jag kom hem insåg jag att jag antingen kommer vara vältränad eller ha förslitningsskador lagom till sommaren. De vägde tillsammans mer än 5 kg, Vågen kunde inte väga den tyngsta boken, den var för tung, och jag som har lärt mig att kunskap är lätt att bära!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela