The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

29 april

Publicerad 2011-04-29 08:00:47 i Allmänt

God morgon!

Just nu ligger jag i sängen och vilar lite innan jag ska gå till skolan. Nu när jag har hunden här går jag upp tidigt varje morgon för att han ska få en ordentlig promenad och hinna äta innan jag går till skolan. Men det resulterar också i att eftersom jag oftast börjar 0915 så får jag ganska mycket tid över på morgonen. Så idag har jag städat lite och nu surfar jag lite på internet.

I skolan hade vi igår getövning så vi kollade killingarna och mammorna, vi vägde dem, kollade mjölkens sammansättning tog puls osv. Det var skoj, killingarna är så underbart söta men tyvärr glömde jag telefonen så det blev inga bilder.

Annars har jag just nu inte så stor pluggmotivation, vi har ju trots allt pluggat ganska hårt sedan i augusti och jag ser sommarlovet hägra i fjärran. Det är ju faktiskt mindre än 5 veckor kvar nu. Jag längtar så. Sedan här det dags för 3 månaders ledighet!!! Underbart! Men jag tror jag kanske kommer få lite tråkigt, men vad gör väl det. :-)

Tillbaka i verkligheten

Publicerad 2011-04-27 08:21:40 i Allmänt

Nu är jag tillbaka i Uppsala efter 11 dagars lov. Jag har hunnit vara i stugan i Åre och åkt skidor och sedan firade jag påsk med Henrik i Uppsala. Han hade även med sig Aiko och nu bor han hos mig :-)

Det är jätteroligt men jag har kommit på att det är en ypperlig anledning att inte plugga. Man kan ju leka med hunden istället.

Eller så leker hunden med mig...Det gör han här, istället för att låta mig ignorera honom har han klättrat upp i famnen och jag huvudet och leksaken på skolböckerna på skrivbordet, haha.

Jaha, då var man utan internet igen... Jag...

Publicerad 2011-04-16 18:37:43 i Allmänt

Jaha, då var man utan internet igen... Jag är på semester i fjällen och får uppdatera bloggen via sms. Det är därför inläggen kanske inte blir så snygga :-p I morse fick jag en mycket rolig och glad nyhet, på min brors födelsedag (Grattis Anders!) fick vår familj en ny medlem. Jag blev nämligen moster för första gången. Min äldsta syster fick sitt första barn, en pojke! Han är så söt och jag är jättestolt! Nu ska vi dock fira min brors fördelsedag med god middag och tårta!

Ny kurs

Publicerad 2011-04-14 22:16:07 i Skola

Idag var jag tyvärr inte ledig utan det var bara att gå tillbaka till skolan och föreläsningarna. Nu har vi börjat läsa interaktiv fysiologi och det känns som det ska bli väldigt roligt. Vi började med en föreläsning och sedan hade vi en övning om njuren och därefter ett basgruppsmöte. Det var ett uppstartsmöte med ett nytt fall. Denna gång ska vi lära oss laktation. Det ska bli roligt och få lära sig hur mjölken vi dricker faktiskt produceras av kossan.

Efter skolan idag bestämde jag mig för att inte plugga - jag har tagit påsklov även om jag går på föreläsningarna :-P Så då gick jag istället till kolonilotten och rensade bland hallonen, jag hann inte riktigt klart men jag körde bort några skottkärror med vissna buskar och pinnar. Jag passade även på att sätta lite salladsfrön som jag hoppas ska ta sig. Så jag kan äta färsk sallad om några veckor :-)

Efter middagen har jag packat inför påsklovet och så har jag förberett för Aikos inflyttning. Han flyttar in på fredag och jag längtar så. Han har fått en stor grön bädd i ett hörn så han ska ha uppsikt över mitt rum, det är ju SÅ stort att han måste kunna se det, haha.

Jag passade även på att byta sängkläder och tvätta överkastet. Gud så skönt det är med nya sängkläder, jag måste börja byta varje dag tror jag för det är så härligt ;-)

Idag på lunchen var jag och Jenny och tittade på en kolonilott till henne också, det var kul och bestämde sig för en. Så nu när jag trodde det mesta grävandet var klart för denna sommar så är det bara att fortsätta med nästa lott :-) Jag har lovat att hjälpa henne och det ska bli roligt att vi har varsin lott.

Ja Kajsa. Det är lite otäckt med hundarna och hade vi börjat med dem hade jag verkligen inte gillat det. Men nu har vi dissekerat så mycket att man vant sig. Vi lär oss så otroligt mycket mer på att dissekera om man jämför med att titta på bilder. Jag är otroligt tacksam till de som donerar sina hundar till oss, det gör verkligen skillnad.

Men det jobbigaste tycker jag är att se päls, hud och framförallt ögon - det är då man verkligen inser att det är ett djur man jobbar med.

Ledig onsdag

Publicerad 2011-04-12 17:50:32 i Allmänt

Idag var jag ju ledig hela dagen och jag hade bestämt mig för att viga dagen åt kolonilotten. Men jag började med sovmorgon och vaknade då halv 7 helt själv utan väckarklocka, lite jobbigt när man vill ha sovmorgon. Men det var ju bra eftersom jag skulle till lotten. Jag gick dit strax innan 9 och sedan har jag jobbat nästan hela dagen, jag tog en paus mellan 1130 och 1400 för att äta lunch och tvätta 5 maskiner tvätt. Sedan grävde jag vidare till klockan 16. Då blev det middag och sedan följde jag med Sanna till stallet för att hämta hästgödsel. När vi kom från stallet vid 20 var det bara att fortsätta gräva ner gödseln i landet.

Nu är jag så trött men det har blivit väldigt fint och jag har nu äntligen planterat lök och vitlöken jag planterade i höstas har börjat komma upp.

Här är före och efterbilder på lotten. Dock inte hur lotten ser ut just nu utan hur den såg ut vid lunch, det var lite för mörkt att fota när jag var klar.


Före



Efter


På bilden kan man även se de fina grönsakslådorna som jag snickrade ihop igår :-)

Äntligen ledig!!

Publicerad 2011-04-12 17:49:30 i Allmänt

Nu har jag fått tillbaka lite skrivlust så jag tänkte att det var dags att börja skriva lite till bloggen igen. Jag ber om ursäkt att det har dröjt men det har varit mycket i skolan och jag har inte haft lust att skriva.

Idag hade vi vårens 3:e tenta, denna gång i anatomi. Vi har de senaste veckorna i princip bott i dissektionsrummen och dissekerat en massa djur och organ. Det har varit kul men intensivt, vi har också tittat på hundens muskler, var de sitter och vad de gör. Till det hade vi sprithundar som vi sparade i några veckor...Det är alltså riktiga hundar som vi flådde och tog ut organen från. Sedan har vi dissekerat fram de enskilda musklerna. För att hundarna inte skulle ruttna har vi förvarat dem i spritkar under tiden och nu när vi är klara med dem ska äldrekursare få använda dem. Inget slöseri på material är inte!

Tentan idag var slut vid 11 och efter det har jag och Jenny varit på utflykt. Vi cyklade till Boländerna, ett industriområde/köpcentra strax utanför centrum. Där tittade vi på sportkläder, skor och jag köpte två långa plankor, spik och sättpotatis. Vi sågade av plankorna på ett ställe och sedan lyckades vi cykla hem med dem. Det var ett litet äventyr men det gick bra. Av plankorna har jag nu byggt två ramar som jag ska ha på kolonilotten och odla i. En har jag tänkt sätta kryddväxter i och i den andra tror jag till blir grönsaker.

I morgon ska jag följa med Sanna till stallet där hon har sin häst och hämta gödsel till lotten och sedan ska jag rensa och gör fint har jag tänkt, snart är det ju dags att plantera.

Alla kunde nämligen inte göra tentan idag, den tar två timmar och vi kan bara vara 20 personer/gång. Så några måste göra den i morgon men eftersom jag gjorde den idag är jag ledig då. Det är så himla skönt, jag är helt ledig eftersom vi börjar med den nya kursen på torsdag så jag ska bara njuta hela dagen :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela