The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Sista november

Publicerad 2011-11-30 11:41:15 i Allmänt

Jaha då var även november snart slut och vi går in i årets sista månad. Den här hösten har gått så himla fort och nu är det snart jul. Härligt. Idag är den första dagen på hela terminen som vi är lediga på utan att ha något att plugga. Vi skrev immunologitentan igår och skulle ha börjat med patologi idag. Man vår föreläsare är på konferens så vi fick vara lediga. Helt underbart! Man vet nästan inte vad man ska ta sig till med så mycket fritid. Men det löste sig fort på något konstigt sätt, herregud när ska man få vila???

Jag började med att ta sovmorgon till...ja jag vaknade av mig själv strax före 7 och kunde inte somna om så det var bara att gå upp. Åt frukost, och åkte till affären. Handlade och var hemma igen strax efter nio. Då pratade jag ett tag med mina korridorsgrannar Linda och Lena innan jag började baka lite. Samtidigt kokar jag nu gröt medan jag väntar på att jag ska få äta lunch.

Klockan 14 idag är det klädbytardag på ULS kåren som jag ska besöka och sedan klockan 16 är det städdag på kåren. Efter det är det möte med jaktklubben innan jag ska till Karin på Bonde söker fru-kväll. Så ja, det var min fullbokade dag. Jag hade även tänkt följa med Jenny ner på stan men det blev lite tajt mellan grötkokandet och klädbytet, det är ju bara ca 2 h trots allt.

Dagens bild får ju naturligtvis vara på grötkokandet som sprider en härligt julig doft i huset!

Anders med moonboots

Publicerad 2011-11-29 17:39:00 i Allmänt

Igår var Anders här och hälsade på. Vi pluggade ett tag, åt lunch och fikade innan han åkte hem. När han satt vid skrivbordet tyckte han det var kallt om fötterna så han fick låna mina dunskockor och bröt ut i världens skratt. Han tyckte de såg ut som värsta moonbootsen men uppskattade dem. För de är väldigt varma och sköna.

Adventsfirande med Jenny och Frida

Publicerad 2011-11-28 12:10:00 i Allmänt

Igår passade vi på att ställa till med julbestyr. Vi bakade lussebullar, gjorde valnötskola, pepparkakor och drack massvis med glögg.

Jenny skär upp en bit av Fridas goda engelska fruktkaka.

Frida gör saffransdegen.

Färdiga Pepparkakshjärtan att hänga upp i fönstret!

Lussebullar både hög och lågt!

SJälvklart blev även skolan involverade, vi har ju ändå tenta i morgon, här ses den allergiska loopen! En kanin med antigen, antikroppar, en antigenpresenterande dendritisk cell, en mastcell som degranulerat samt en B- och T-cell.

Dagens bild

Publicerad 2011-11-28 10:02:44 i Allmänt

I dag vaknade jag upp till ett vintrigt Uppsala! Härligt! Bara att njuta så länge det går, prognosen lovar plusgrader i morgon.


Årets första snö!!

Publicerad 2011-11-27 21:35:00 i Allmänt

Årets förska snö ligger nu vit på marken. Underbart! Var bara tvungen att skriva det. Nu ska jag gå och lägga mig tidigt och vårda min förkylning.

God natt!

Första advent

Publicerad 2011-11-27 10:42:00 i Allmänt

Idag när jag vaknar inser jag att det är första advent och det regnar och blåser ute. Väldigt trist. Jag och Bamse går ut på morgonpromenad och när jag kommer hem blir jag lite gladare för jag upptäcker att Lisa är i köket och hon har tänt adventsljusstaken och det luktar glögg! Underbart, om det bara hade snöat lite utanför fönstret.

Även jag har tänt adventsljus, dock så är min adventsljusstake något primitiv. Även stjärnan lyser fint! Nu ska jag vårda min förkylning och försöka plugga lite. Sedan bär det av till Frida och adventsbak.

Dagen bild, första advent!

Lördag 26/11

Publicerad 2011-11-27 09:38:11 i Allmänt

Dagen innan första advent var solig med klarblå himmel. Lite kallt men inte tillräckligt för att sätta på sig vinterskorna. Bamse var hos mig hela dagen så dagens bild är naturligtvis på honom!

Han ville dock inte bli fotad utan visade med god min :-) att han helst bara ville ligga och vila i fred.

Vi var också ute i skogen och plockade mossa till Jennys adventsljusstake. Det blev mycket fin.

Bamse i skogen.

Jenny i skogen!

Resten av dagen pluggade jag inför tentan. På kvällen tänkte jag adventspynta så jag satte upp två ljusslingor som jag har. Men tyvärr har lampor gått sönder på båda så jag måste fixa det innan jag kan tända dem...Det var väldigt trist tyckte jag för de är så fina när de lyser.

Tjuvstart på julen

Publicerad 2011-11-24 20:46:50 i Allmänt

Idag har jag tjuvstartat på julen. När jag lagade middagen passade jag på att baka saffransbutterkaka och koka valnötsgodis med ingefära. Det blev jättegott och jag och Jenny fikade samtidigt som vi började tentapluggandet. Det gick riktigt bra och det kändes som vi gick igenom immunförsvaret mot virus, parasiter och bakterier på ett bra sätt.

Även dagens bild är julinspirerad, jag fick en julkalender på affären!!


Yeah, nu är det bara en månad kvar till julafton!

Nästan bara plugg

Publicerad 2011-11-23 22:47:00 i Allmänt

Idag har det i princip bara bilvit plugg hela kvällen. Faktan bara snurrar i huvudet på mig. Jag gick igenom en massa föreläsningar och det känns som jag kanske eventuellt har fattat något. Det känns väl positivt? Som belöning på pluggandet gav jag mig tre saker, träning, Grey´s på tv och en god wook till middag! Mums!

Träning 23/11

Publicerad 2011-11-23 21:43:42 i Träning

YES, vi har tränat idag också, det är så roligt att vara igång ordentligt. Vi började med att springa drygt en halvtimme och sedan blev det styrketräning. Men där slutade det roliga. Vi hade sådan träningsvärk att det inte gick så bra. Men det blev iaf några armhävningar, lite magdödare och rygglyft. Sedan blev det istället en extra lång stretchning.

Dagens bild

Publicerad 2011-11-22 22:48:00 i Allmänt

Jag tänkte försöka börja med dagens bild och idag får den symbolisera vad jag har gjort idag, till skillnad från vad jag göra alla andra dagar, nämligen...

...PLUGG!! :-) japp, jag har renskrivit mina anteckningar från immunologiföreläsningarna.

Återbjudningen

Publicerad 2011-11-22 20:46:09 i Allmänt

I helgen var det dags för återbjudningen, det är en fest som amöborna bjuder tvåorna och treorna på som tack för det vi har bjudit dem på under insparken/nollningen. Det brukar var en helt galen fest och självklart var det så även i år. Det är en maskerad och temat i år var " om jag inte blivit veterinär". Treorna har alltid ett mottema som ska vara motsatsen till temat. De var utklädda till utbrända. Helt svarta med håret spretande.

Här är vi, en turistguide, en biologi, en pilot, en lejontämjare och en bagare.

Sittningen med bl a ett rockband och en travtränare..Mångfalden var enorm.

Fest var som sagt jättekul och som vanligt, efter fest kommer pest och jag gjorde ärligt talat inte så mycket under söndagen. Tittade på skidtävlingar och sammandraget från världscupshoppningen...

Dagens träning

Publicerad 2011-11-21 19:53:54 i Träning

Idag var jag och Jenny ute och sprang en runda. Det kändes bra idag och det känns som det snart är dags att börja springa lite längre sträckor. Efter löpningen gick vi inte och körde styrketräning. Vi tränade armar och mage. Benen fick vi ju automatiskt under löpningen.

Jag måste se till att börja träna mer regelbundet nu för det är så skönt efteråt!! Ett led i det är att skriva här så blir jag lite mer peppad att få skriva ofta :-)

Måndag 21/11

Publicerad 2011-11-21 16:49:33 i Allmänt

Nu är det bara 1 månad kvar till jullov, underbart! Det har varit mycket i helgen, gått på stan, sytt om ett par byxor, jobbat, festat och varit bakis. Mer om det kommer...

Men idag har jag gått i skolan. Vi hade föreläsningar om immunförsvaret mot bakterie- och virusinfektioner samt transplantationsimmunologi. Det är skönt att vi har börjat med ett ämne där man ska förstå och inte bara mest en massa utantillkunskap. Det är mycket mer motiverande att lyssna ordentligt på föreläsningarna nu.

Jag har när jag kom hem tagit det ganska lugnt, fortfarande trött efter helgen men jag har iaf pluggat lite och gjort pannkakor. Nu ska jag strax ut och springa en sväng med Jenny och sedan blir det kanske lite mer plugga och förhoppningsvis lite pyssel. Jag känner verkligen för att små fixa lite saker som skulle behöva göras. Ni vet sånt som man aldrig får gjort...

Morgonlöpning i frosten

Publicerad 2011-11-17 08:46:38 i Träning

Idag vaknade jag strax före sju av mig själv och tänkte att det måste jag passa på att utnyttja, frosten låg vit på marken och taken  så det var bara att sätta på sig underställ och träningskläder. Sedan knöt jag fast löpardojorna och så ut i naturen. Det blev en härligt frostbiten löptur på ca 35 min. Helt underbart vackert med soluppgång och en klar himmel.

Det var ett tag sedan jag sprang men det kändes riktigt skönt och jag tror jag ska försöka få det till en morgonvana. Vi får se hur det går i morgon, hoppas jag vaknar tidigt så med!

Immunologi i morgon

Publicerad 2011-11-16 19:07:45 i Skola

I morgon börjar en ny delkurs, immunologi. Vi läste det även i våras så detta blir en repetition/fördjupning i ämnet. Det känns skönt för det gör att jag inte tror att det kommer bli jättejobbigt. Dessutom är delkursen bara 12 dagar så den är snart över igen. Det bästa av allt är att vi bara har föreläsningar fram till lunch. Det känns bra att få det lite lugnare ett tag så kan man städa och göra lite fint hemma samtidigt som man ska hinna med allt annat.

Nu ska jag strax till syrran på Bonde söker fru-fika. Det är så trist att det är så mörkt bara, jag vill ha snö! Nu vet jag inte vad ska jag ska skriva så jag slutar för denna gång.

Tentadags

Publicerad 2011-11-16 09:31:59 i Skola

Jaha, då var det strax dags att skriva parasitologitentan. Vi börjar skriva den om ca en halvtimme och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med tiden. Just nu vill jag bara skriva den, jag vaknade redan vid 7 och gick upp runt halv åtta. Så jag har redan hunnit göra en tentamacka, ätiti frukost, städat badrummet och surfat på internet. Suck!

Men mest av allt längtar jag tills tentan är över så jag kan känna mig riktigt ledig ikväll. Jag vet inte ännu vad jag ska hitta på hela em men det brukar lösa sig! Imorgon börjar vi med immunologi så det blir ingen lång vila, så det är bäst att passa på när man kan!

Jag fick tillbaka bakteriologitentan igår och den hade gått bra, så skönt! Nu är det bara tre kvar innan jul! :-) Jag kom på igår att det är ju faktiskt bara 5 veckor kvar till jullovet, helt underbart. Men var är vintern?? Jag vill ju ha lite vinter innan det vänder och blir sommar igen. Usch, tänk va fort tiden går!

Dagen innan tenta

Publicerad 2011-11-15 11:14:48 i Allmänt

I morgon är det tenta i parasitologi och jag borde således plugga en massa nu och ha lite lätt panik om jag känner mig själv rätt. MEN, inte idag nej denna gång har jag inte pluggat mycket alls, jag känner mig bara less och vill ha lov. (Trots att vi nyss hade höstlov!) Jag känner inte för något, men jag känner mig ändå inte deprimerad på det sättet jag är helt enkelt bara trött på att plugga just nu.

Faktum är att det är anledningen till att jag skriver just nu, jag orkar inte plugga och försöker göra saker så jag slipper det :-)

Så nu ligger problemet i att hitta på något nytt jag kan göra innan det är dags för lunchpaus. Någon som har en idé?

Jag har funderat på att sova, det vore väldigt skönt men jag tvivlar på att jag kan somna just nu. en promenad i srtålande sol vore också skönt men det får nog bli efter lunch! Kanske ska jag gå förbi syrran på hennes jobb då också och lämna några böcker till henne som jag tycker hon ska läsa... Det är böcker om hästens utfodring, det tillhör ju allmän fakta så det tycker jag hon borde ha koll på :-) trots att hon inte är hästintresserad, haha.

Plantera om blommer kanske vore något men det gör man väl på våren??
Städa har jag redan gjort... Gräva på lotten är också egentligen klart även om man skulle kunna rensa bort lite ogräs...
Nej, jag skulle vilja pyssla eller baka bröd men jag har ingen jäst hemma och jag känner inte för att åka och handla...

Jaja, något kommer jag väl på att göra!

Phlugan

Publicerad 2011-11-13 19:44:06 i Allmänt

Igår var jag på den knasigaste, roligaste, galnaste och tokigaste fest jag någonsinn varit på. Det var ju den omskrivna Phlugan då, festernas fest. Vi började strax innan 16 med lite förfest tillsammans hos Jenny, det var jag, Emelie, Lovisa, Camilla, Frida och så Jenny förstås.


Lovisa, Camilla och Frida

Jag men något suddigt :-)

Vi gick sedan gemensamt ner till ULS kåren och lämnade ytterkläderna innan det var dags för mingel och fördrink vid 1630. Efter en stunds mingel var det dags för spex och utdelning av utmärkelser. Spexet var helt ok tycker jag, inte det bästa jag sett men jag underhölls av det :-) Utdelningen av utmärkelser var en halvt gravallvarlig halvt galen tillställning men väldigt roligt. Folk dubbades till Darrockor, Pampar och Pamparnas Pamp. Underbart!

Jag vid minglet, en veterinär i bakgrunden, känd från tv!

Detta tog ett par timmar och sedan var det dags för middagen. Det blev snittar, snapsar, förrätt, sherry, huvudrätt, portvin, cider, vin och efterrätt med te och punch. Kort sagt massor av gott att äta och dricka. Under middagen spelade tre lileband så mitt i maten började helt sonika gästerna att dansa på dansgolvet framför scenen. Detta vid inte mindre än tre tillfällen under kvällen. I övrigt var det allsång, snapsvisor, klassånger och självklart Livet leker som sjöngs. Färdiga veterinärer kom och minglade med oss och de hade precis lika roligt på dansgolvet som vi, om inte ännu roligare.

Bordet!

Suddig men jag tror budskapet går fram. Detta är alltså spontan dans mitt under middagen. Helt underbart!

Ett av banden, medelåldern lite högre än i vår klass...

Detta gjorde att middagen tog ganska lång tid men utan att man egentligen tänkte på det, jag tror att vi åt efterrätten någon gång runt tolvslaget :-)

Efter middagen blev det dans på ULS kåren med härliga gamla dängare på dansgolvet och trevligt sällskap i baren. Självklart fanns där också nattamat i form av pizza! Jag hade så himla roligt hela kvällen och jag är så glad att jag bestämde mig för att gå. Jag längtar redan till nästa Phlugan om två år!

Lördag 12/11

Publicerad 2011-11-12 14:11:21 i Mat och bak

Idag har jag gjort en hel drös med saker i väntan på att jag får börja förbereda mig inför Phlugan. Jag har hunnit sätta upp håret, pluggat, städa, byta sängkläder och inte minst baka jättegoda havrebröd. Det blev tre stycken och egentligen ska de stå minst 1 dygn innan man skär uppp den men jag var tvungen att provsmaka den ena limpan, det verkar lovande kan jag lova. Det var jättegott med nygräddat varmt bröd så smöret smälte. Mums.

Här är jag i mina hårrullar

Men här är något ännu snyggare, nybakt bröd!

Alla tillsammans, en dock något mindre pga provsmakning :-)

Fredag

Publicerad 2011-11-11 21:35:46 i Allmänt

Jag hann inte med allt jag hade tänkt göra idag, eller rättare sagt jag orkade inte göra allt. Plugget och fikaförsläjningen klarade jag av men väl hemma var jag trött så jag orkade inte plugga så mycket och inte heller baka eller fixa håret. Men jag lyckades ta mig och springa en stund, det var faktiskt väldigt skönt när jag väl tagit mig hem och jag hade inte tappat så mycket kondis sedan sist. Det var trevligt att få kvitto på det.

I morgon är det så dags för stor fest, Phlugan. Det ska bli jätteskoj och allt är fixat, eller nja, jag skulle vilja ha ett par jättefina skor som jag hittade i Stockholm men jag har inte fått tag på dem i min storlek så jag får gå utan dem tyvärr. Fast egentligen var det lika bra för de var alldeles för dyra för en student, men så snygga!

Nu tittar jag på tv och njuter av att vara så där härligt trött i kroppen som man bara blir efter fysisk ansträngning. God kväll!

Veterinärmötet

Publicerad 2011-11-10 22:16:18 i Allmänt

Idag har jag först haft parasitföreläsningar på förmiddagen. Idag handlade det om profylax och behandling av olika parasiter. Det var kul att få höra något som man känner att man verkligen kan översätta till verkligheten och ha nytt av. Vid tolv slutade föreläsningarna och då åkte vi ner och gick på mässan som är i samband med veterinärmötet. Veterinärmötet är två dagar varje år då veterinärkåren samlas och det är mässa och föreläsningar och så. Vi veterinärstudenter får gå gratis så självklart tar vi en runda.

Jag fick en massa saker vissa mer onödiga än andra, allt från plåster till stressbollar, från varmkorv till energidryck och vatten till godis och överstrykningspennor i form av sprutor.

Efter mässan åkte jag hem och pluggade och åt lunch ett tag innan Jag och Jenny cyklade ner på stan och tog en kort runda där på väg till ett hotell där vi gick på foderföreläsning med mat som vi var bjudna på av ett hundfoderföretag.

Det var väldigt trevligt att få komma bort en stund och bara prata en massa med kompisarna (vi mötte upp några fler där). Så härligt att inte bara sitta vid böckerna hela dagarna.

I morgon väntar de sista föreläsningarna innan tentan som vi har på onsdag. Jag ska också hinna med att sälja fika för kåren på mässan, plugga, prova klänningen inför lördagens fest och göra en provuppsättning av håret. Jag har en liten förhoppning om att baka också. Vi får väl se imorgon hur mycket jag hann...

Onsdag 9/11

Publicerad 2011-11-09 08:47:30 i Allmänt

Vad händer idag? Parasitföreläsningarna fortsätter som vanligt. Vi har nu kommit så långt att vi läser om vilka parasiter som går på vilka djur och vi inriktar oss främst på hur det är i Sverige. Efter lunch är det mikroskoperingsövning när jag ska titta då de små krypen, löss, loppor, pälsätare, maskar, maskägg mm. Det ska väl inte bli jätteskoj men det kan säkert vara nyttigt det med...

Igår hade jag syverkstad hemma. Jag sydde om klänningen jag beställde och som jag ska ha på festen på lördag.
Den vinröda till vänster är klänningen, den gröna till höger är en annan klänning jag har som jag använde som mall.

I helgen var Henrik och Aiko på besök hos mig och så här sur var Aiko när han var tvungen att åka ifrån mig.
Det syntes viss inte så bra :-)

Internetshopping

Publicerad 2011-11-02 08:23:00 i Allmänt

Jag har insett att det är väldigt roligt att nätshoppa! Tidigare har jag varit ganska negativt inställd till det och bara handlat sånt som jag har provat innan/vet vad jag får typ en extern hårddisk eller så. Men nu har jag tagit ett steg till, jag har börjat handla kläder och skor. Det är ju jättekul!

Först är det roligt när man letar, sedan när man beställer och så är det spänningen innan paketet kommer och slutligen får man prova det. Det är ju jättekul, ända tills det går åt pipan. Eftersom jag ska på en stor fest om två veckor behövde jag en långklänning. Sagt och gjort, jag letade på nätet och hittade en jag gillade. Det här med storlek var knepigt men jag måttade en klänning som sitter bra och beställde. Samtidigt kom jag på att jag bara måste ha ett par nya skor till klänningen, för jag hade ju inga som passade (ni vet så där som bara tjejer kan göra, alltid behov av nya skor, hihi...) jag visste i huvudet hur jag ville att de skulle se ut, typ ett par högklackade gladiatorsandaler. Jag letade igenom alla skosajter jag hittade och slutligen hittade jag de jag ville ha. Toppen!

Jag beställde även dem och hoppades att storleken skulle vara rätt. Två dagar senare kunde jag hämta skorna på posten. Jag provade dem och storleken var bra utom att de var för breda. Så de passade inte alls. Det var bara att packa in dem i kartongen igen och skicka tillbaka dem.

Dagen efter kom äntligen klänningen, jag var spänd av förväntan om den skulle passa. Det gjorde den minsann, jippe. Men den var trasig redan innan jag hade fått på mig den. Det var inte kul...Så efter kontakt med kundtjänst fick jag skicka tillbaka den för att få en ny.

Så nu sitter jag och väntar på att få tillbaka pengarna för skorna och vänta på den nya klänningen. Jag hoppas verkligen att den är hel. Den är så snygg och jag vill så gärna ha den!

Så slutsatsen är, ska ni närhandla, se till att det går lätt och billigt att skicka tillbaka grejerna om de inte passar, det är väldigt lätt att spontanhandla och man har ingen aning och passform eller kvalité. Jag kommer iaf tänka en extra gång innan jag beställer något nytt från internet. Lycka till!

Höstlov

Publicerad 2011-11-01 22:11:57 i Allmänt

Idag har varit en effektiv dag. Jag har gått på föreläsningar, varit med Jenny och köpt leksaker, handlat mat, pluggat, sålt fika på kårens FiQ, pluggat ännu mer och nu städar jag. Det luktar så gott nu i mitt rum! Härligt!

Nu tittar jag samtidigt på tv och jag ska strax sätta en deg som ska jäsa över natten så det blir nygräddat bröd till frukost i morgon.

Det bästa av allt är att jag är i fas med plugget och i morgon har jag laboration i tre timmar sedan är det höstlov!!! Då är jag ledig ända till och med söndag. Underbart!!

Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva om idag så det blir helt enkelt inte så mycket. Ha det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela