The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Skämtföreläsningar, intro och många nya ansikten

Publicerad 2010-08-31 20:52:41 i Skola

Nu har jag äntligen lite tid över att skriva ordentligt på bloggen.

Igår var en lång och rolig dag men även utmattande. Den började med upprop, och ja jag fanns med på listan. Jippi! Sedan fick vi papper, namnbrickor, välkomsttal mm. Rektorn pratade i Aulan och med på internetlänk fanns de nyintagna i Skara och Umeå. Det kändes väldigt mycket som Eurosionsschlagerfestivalen, man bara väntade på att någon skulle dela ut poäng :-) Sedan tillbaka till "vår" sal och mer information. Plötsligt klappade någon i händerna och representanter från kåren kom in. De pratade lite och sedan gick vi i samlad trupp till kårhuset och blev bjudna på lunch. Samtidigt fick vi se en informationsfilm och fick varsin present från VMF (Veterinärmedicinska Föreningen). Efter det blev det rundvandring med välkomstvärdar och sedan tillbaka till salen och presentation av oss studenter. Efter det var det en skämtföreläsning om idisslarrepruduktion. Den var väldigt underhållande.

Efter föreläsningen hade vi två timmar tills det skulle vara faddermiddag och då gick vi runt lite på området och satt i solen och myste. Faddermiddagen var väldigt trevlig och jag verkade ha fått en snäll och trevlig fadder. Mitt i middagen kom det mystiska varelser och vi blev bortrövade in i skogen och fick göra gåtor, gå spökstig och svära veterinäreden.

Det var väldigt kul men samtidigt läskigt. Efter det var det släpp på kåren men jag tog och åkte hem, jag höll på att somna stående.

Idag har det varit massa mer introduktion och en till skämtföreläsning, även denna väldigt underhållande.

I morgon väntar nollning och dissektionssalen...

Tjo ho! Nu är jag Veterinärstudent

Publicerad 2010-08-30 22:25:25 i Skola

Idag har det varit en lång och intensiv dag, det började med upprop och diverse välkomnande följt av kårlunch, rundvandring mm. Jag är nu så trött att jag knappt orkar skriva. Mer uppdatering kommer imorn när jag förhoppningsvis kommer hem lite tidigare.

Kram

Inflyttning på riktigt

Publicerad 2010-08-29 20:51:48 i Allmänt

Nu har jag flyttat in på riktigt i mitt nya hem. Det är ett studentrum på 12 kvm. Jag har väldigt lite möbler och bara lite kläder så det är väldigt tomt. Men jag har hunnit träffa tre av mina närmaste grannar och de verkar väldigt trevliga. Så det känns bra, jobbigt om man ska dela kök med 4 andra och så kommer man inte överens.

Här kommer två bilder på hur det ser ut i rummet.
Sängen

Skrivbordet

Det är all inredning jag har förutom en stol...

Paintball

Publicerad 2010-08-28 19:47:21 i Allmänt

Idag har jag spelat paintball med brorsan och hans kompisar. Jag fick hänga på efter att de hade fått en plats över. Det var riktigt roligt men lite läskigt att bli träffad. Jag blev träffad en gång i huvudet och det gjort riktigt ont, jag har en fin bula från det.

Här är lite bilder från det.
Jag och brorsan

Banan

Maskerna

Drinkkväll med brorsan

Publicerad 2010-08-28 10:31:43 i Allmänt

Igår var det väldigt trevligt hemma. Brorsan skulle på någon fest med sina kompisar. Han och en kompis skulle träffas hos oss först och jag fick vara med och dricka drinkar. Jag slog på stort och försökte mig på en ny drink som jag aldrig har gjort förut. Det blev en Margarita, saltkanten var svår att få till men jag tyckte ändå det blev ganska bra.
På bilden har jag druckit lite ur den, det är därför saltkanten är lite borta. Självklart blev det även en Mojito under kvällen men den har jag ingen bild på.

Fixardag

Publicerad 2010-08-27 10:10:17 i Allmänt

Idag är det en stor fixardag. Jag har tagit på mig att göra inbjudningskort till pappas fest i höst så det ska fixas idag, och till det behöver jag nya papper och mer färg till skrivaren. Så jag måste ner på stan, men det gör inte så mycket. Jag tycker det är väldigt roligt att gå på stan numer, mycket roligare än innan jag flyttade till norrland. Det finns så mycket att se på och så mycket folk. Nu känner jag mig som en riktig lantis men det är väl kanske det jag har varit ett tag.

Samtidigt som jag gör korten så håller jag på och bakar och så ska jag lämna in kemtvätt och beställa linser...

Nytt hem

Publicerad 2010-08-26 17:58:14 i Allmänt

Idag fick jag hjälp av mamma att flytta in i mitt nya rum. Det gick fort och lätt, bara en säng ett skrivbord och lite kläder. Lite tomt men fullt tillräckligt för att räcka en månad innan jag flyttar till min nya bostad. Rummet var trevligt men så himla litet. Jag hade tänkt ta en bild men tyvärr hade batteriet till min kamera tagit slut innan jag kom till Uppsala. Det var trevligt att vara tillbaka i Uppsala, denna gång inte som besökare utan som inflyttande. Mamma och jag åt lunch på stan, det var riktigt god mat. Men servicen var usel, det tog hur lång tid som helst innan vi ens fick dricka eller betala.

Nu drar skolan igång på måndag och det börjar kännas lite pirrigt, jag var förbi biblioteket idag så jag har hunnit låna första kursboken. Det känns bra. Då kan jag köpa den sen och jag gillar den.

Majsplockning

Publicerad 2010-08-25 21:50:08 i Allmänt

Idag har jag varit och plockat majs, ja du läste rätt. Det finns en majsodling på en gård i utkanten av Västerås. Det är självplockning där så jag och brorsan cyklade dit efter att han hade kommit från skolan. JAg har plockat majs där för några års sedan men jag måste säga att det kändes ganska konstigt att och på en åker och plocka majs i Sverige, i Västerås. Det är ju inte den vanligaste grödan har i kalla norden.

När vi kom hem skalade vi varsin majskolv och kokade dem. Å de var så söta och goda. Så goda kan man inte köpa i affären och med smält smör och salt så blir de ju så underbart goda!


Så nu har jag bestämt mig för att försöka odla majs på kolonilotten i nästa vår/sommar. Hoppas de växer lika bra.

Regn

Publicerad 2010-08-24 12:12:37 i Allmänt

Idag har det varit grått och regnigt mer eller mindre hela dagen. Det är trist för många och det blir tråkigt och blött att gå ut. Men jag kan ändå inte låta bli att njuta när regnet smattrar mot rutan och man har en helt godkänd anledning att bara vara inne och mysa. Idag har det blivit bakning och de första kakorna håller på att gräddas i ugnen. Därefter väntar brödbakning innan det är dags att börja förbereda middagen med färsk hembakad pasta, mums! Allt detta har jag förmånen att göra medan regnet faller ute och jag kan bara njuta. Men självklart vill jag inte ha regn hela hösten.

Bara då jag måste baka eller plugga :-)

Måndag

Publicerad 2010-08-23 19:30:21 i Allmänt

Dagen började lugnt med sovmorgon. Det hade jag tänk iaf men så blev det icke. Familjen som skulle till jobb och skola var alldeles för ljudliga och jag vaknade vid 7-tiden. Försökte somna om men det gick inte. Låg en liten stund men gick upp före 8.


Sedan tillbringade jag förmiddagen med att bara vara och umgicks med mamma. Vid lunch åkte jag ner på stan och besökte optikern, åkte hem och lagade mat med brorsan.


Sedan försökte jag reda ut lite av flyttkaoset. Jag hittade lite prylar jag ska ha med mig till Uppsala och konstaterade att det mesta användbara naturligtvis låg i lådorna längst ner. Puh... Anders var snäll och hjälpte mig så det gick trots allt ganska bra. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och umgås med brorsan.

Resan söderut

Publicerad 2010-08-22 23:04:10 i Allmänt

När jag skriver detta sitter jag i mammas och pappas bil och vi har precis mötts på en rastplats vid namn Mosjön. Då hade jag kört ca 37 mil själv och det var underbart att få se mamma, pappa och brorsan igen. Även om det inte var så längs sedan vi sågs sist så kändes det så skönt. Jag tror inte jag visste innan jag flyttade upp hur mycket min familj betyder för mig. Därför känns det så skönt att flytta närmare dem och bara vetskapen om att jag kan umgås med dem på ett enkelt sätt känns så lättande.


Nu har vi kommit fram och allt är urpackat ur bilarna och släpet. Tack hela familjen som hjälpte till. Efter det blev det kräftkalas. Det var mycket gott efter många timmar i bilen. Som tur var hann jag lämna tillbaka släpet idag så imorgon väntar en underbart efterlängtad sovmorgon.


Men alla mynt har en baksida och i detta fall var det att flytta ifrån Henrik, det var så fruktansvärt att starta bilen och köra ifrån honom ,jag saknar honom redan så mycket. Jag undrar hur lång tid det tar innan man har vant sig vid ett distansförhållande, om man ens kan vänja sig?

Packning och åter packning

Publicerad 2010-08-21 22:17:56 i Allmänt

Idag började dagen med tidig uppstigning trots att det var lördag och en tur till Piteå för att hämta en släpvagn. Det är tur och retur ca 26 mil. Ganska långt bara för att hämta ett släp. Resten av dagen har jag spenderat med att packa, jag har packat massor med flyttlådor och även packat släpet inför resan i morgon. Jag är riktigt trött nu! Som tur var har Henrik och mina snälla kollegor burit alla lådorna. 

Eftersom jag kan uppdatera bloggen från telefonen så har jag tänk uppdatera den vartefter jag kommer längre på min resa. Så ni kan följa mig här i morgon om ni vill! Jag beräknar att det ska ta ca 13 h att köra de 86 milen med släpvagn. Så det blir en riktigt långkörare om ni vill :-)

Nu väntar en kort natts sömn i en tom lägenhet innan färden går söderut tidigt i morgon bitti.

Krister

Publicerad 2010-08-20 21:34:39 i Allmänt

Jag känner att jag måste förklara för omvärlden vem Krister är.

Krister är en liten rosa gris som har bott på jobbet de senaste åren. Han är väldigt söt och snäll. Han gör inte en fluga förnär. Hans uppdrag är att göra stämningen på jobbet lite roligare och det lyckas han verkligen med. Hans uppdrag går ut på att om någon hittar honom så gömmer man honom för de andra kollegorna och sedan ger man ledtrådar som gör att han hittas. Den som hittar honom gömmer om honom och så börjar det hela om igen.

Ibland är han borta endast någon minut ibland flera dagar eller veckor. När det är mycket att göra på jobbet får han dock oftast vila då ingen har tid att leta efter honom. Just nu är det jag som har gömt honom. Eftersom jag slutar och flyttar söderut kommer jag nu att ge ledtrådarna via bloggen.

Exempel på vart Krister har varit: på taket utanför fönstret, i en dörrkarm, i luftventilationen, i serverrummet, i bokhyllan, infryst i en isbit i frysen, i en gardinstång, på comradion, i en blomma, på ett dörrstopp, under ett batteri mm. det är verkligen bara fantasin som sätter stopp.


Krister


Krister igen

Sista dagen på jobbet, första dagen som student...

Publicerad 2010-08-20 18:59:16 i Allmänt

Idag har jag jobbat min sista dag på jobbet och jag är nu tjänstledig för ett år för att se om studierna passar mig. Det känns märkligt att sluta efter 3 år. Jobbet har under dessa år varit en välkänd fast punkt som nu försvinner och jag stiger in i det okända. Jag kommer att sakna alla glada elever på jobbet och de roliga disskutionerna i lunchrummet. Självklart kommer jag också att sakna Krister, en liten rosa gris som har förmågan att försvinna.

Samtidigt ska det bli ganska skönt att bli student igen och få allt serverat, det finns ett schema och det är bara att följa. Sedan får man ha självdiciplin så att man pluggar det som behövs. Det tyngsta just nu med att bli student är nog ekonomin och de följder det får. Från att få lön varje månad så ska man nu klara sig på studiebidrag som man endast får 10 mån om året. Puh, det kommer bli kämpigt men jag är säker på att det kommer gå bra.

Jag hoppas dock att jag kommer få tid och råd att fortsätta med hästarna. De skänker mig så mycket glädje och kräver så lite. Men jag tror nog att bara jag kommer in i studierna så kommer det finnas tid för hästar också.

Men trots allt är det värsta med att börja plugga är att jag måste flytta så långt ifrån killen. Det kommer kännas tungt, att efter att ha bott tillsammans i flera år nu bara kunna prata i telefon på dagarna och ses då och då. Jag kommer sakna det spontana och det vardagliga umgänget. Bara kunna ta en promenad med hunden eller äta mat tillsammans.
Sista dagen på jobbet.

Slänga skräp, tvätta, handla och äta kräftor

Publicerad 2010-08-19 18:45:26 i Allmänt

Nu är det full rulle...

Efter jobbet idag har jag gjort en massa ärenden. Jag var tvungen att åka till återvinningen med grejor som jag inte vill ta med till Uppsala. Det är en gammal vit hotell-TV, tillhörande fjärrkontroll, en rangligt litet bord, kartonger och annat skräp. Efter det har jag köpt öl, mat och lite överraskningar.
Jag försökte kolla på kläder att köpa för presentkortet jag fick av vännerna på ARF men ack det gick inte. Butiken hann stänga innan jag kom dit. Så är det ofta i Arvidsjaur, alla affärer tror att folk är lediga så jobbar man lite senare är det nästan omöjligt att hinna med flera ärenden. Nu får jag se om jag hinner kolla på kläder i morgon. Annars tar jag det nästa gång jag kommer och hälsar på.

Nu håller jag på och tvättar och samtidigt ska jag äta kräftor med Henrik. Aiko får naturligtvis vara med men han gillar inte skaldjur.

Kräftorna!

Aiko vill inte äta kräftor.


Kram Hanna

En bloggs skapelse

Publicerad 2010-08-19 11:03:27 i Allmänt

Nu har turen åter igen kommit till mig att skriva på en blogg. Det känns roligt och spännande men också lite läskigt. Det medför ett stort ansvar att hålla den uppdaterad och fånga läsarnas intresse. Anledningen till att bloggen startas är för att mina kära vänner på Arvidsjaur Ryttarförening ville det, speciellt Malin som inte kunde sluta tjata ;-)

När jag kom hem funderade jag på det och kom fram till att det var en ganska bra idé så att även mina andra vänner och speciellt pojkvännen kan följa mitt dagliga liv mer än på telefon.

Det kommer nog ta ett tag innan jag känner mig bekväm med skrivandet och tills det blir en vardag men ni får ha lite tålamod.

Kram Hanna

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela