The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Äntligen lite frihet

Publicerad 2012-03-26 21:42:52 i Allmänt

Nu har vi börjat den nya kursen på riktigt och det känns så skönt. Nu är det statistik som gäller och det känns kul att få räkna lite, jag har saknat matten. Men framför allt är det skönt att man har fått lite mer frihet igen. Under förra kursen pluggade jag väldigt mycket varje dag och nu är det betydligt mindre att plugga varje dag sp jag hinner göra annat också. Underbart!

I dag till exempel har jag hunnit promenera och hämta min cykel som har varit på lagning och sedan cyklade jag hem och pluggade lite. Jag har även hunnit måla mitt nya skoställ som tidigare var träfärgat, nu är det på god väg att bli vitt, men jag ska måla det en gång till.

Omålad:

Målad:

Här är skostället i målad variant, svartvitt.
Cool va!?

Jag har också hunnit leka lite med min nya kamera, jag köpte en systemkamera i present till mig själv i går och det är så spännande att ändra en massa funktioner. Nu vill jag bara lära mig allt så jag kan utnyttja den till fullo.

Jag har även fått in en ny möbel i rummet och så har jag slängt ut den gamla tv-bänken, det blev jättebra, nu har jag mer förvaring och samtidigt mer golvyta. Härlig kombination när man bor på 20 kvm.

Tentaplugg eller...

Publicerad 2012-03-15 18:10:42 i Allmänt

Jaha så var det äntligen sista instuderingsdagen för denna gång. Idag pluggade jag och Jenny fram till lunch och sedan blev det en härlig uppfriskande promenad ute i naturen. Vi lånade med oss några hundar. Vi lyckades få ihop 4 st. Bild kommer här:


Jag lyckades blunda men vad gör väl det :-)

Vi hade riktigt roligt ute och när alla hundarna var återlämnade bar det av till affären för lite matinköp. SEdan har jag pluggat lite till men nu har jag gett upp, det är alltid svårt sista dagen tycker jag men man känner liksom att man måste. Så efter det har jag lagt in vitlöksklyftor, slagit in packet och packat för i morgon ska jag och hälsa på min systerson :-) Det ska bli så roligt! Hoppas bara SJ kan köra sina tåg i tid.

Vår ute vår inne

Publicerad 2012-03-14 19:19:19 i Allmänt

De senaste dagarna har jag inte gjort annat än att pluggat och jag bröjar känna mig lite trött på det nu. Jag längtar till på fredag då vi ska skriva tentan. Härligt att det är över för denna gång. Det har varit underbart väder ute de senaste dagarna och nu längtar jag tills det blir ännu lite varmare så man kan gå ute och bara njuta.

Men i väntan på den har jag köpt nnågra fina blommor, de kommer på bild här:

Våren har återvänt

Publicerad 2012-03-11 10:39:50 i Allmänt

Idag vaknade jag av att solen sken tidigt på morgonen, är det inte underbart?! Igår var det så skönt ute och inte alls kallt även om man såklart var tvungen att ha en jacka på sig. I morgon har prognosen lovat att det ska bli varmare än 10 grader så vi får hoppas att det stämmer.

Själv sitter jag mest inne och pluggar till vår sista stopptenta i tvåan. Vi har den på fredag och det är massor med detaljer som ska tas in tills dess men jag försöker jobba på även om det går lite trögt just nu. Jag hoppas dock att den ska gå bra så jag får börja 3an till hösten.

Nu kallar plikten så jag ska sluta skriva men jag ska försöka återkomma snart.

Tuff dag

Publicerad 2012-03-04 21:10:42 i Allmänt

Igår var det Viltmiddag på kåren och jag var såklart där. Fördrinken var trevlig och sedan blev det trerätters sittning. Den var lite sådär. Det kändes som om middagen inte riktigt kom igång ordentligt. Folk tog inte i när det var dags för sång och sådär. Men jag hade trevliga människor kring bordet så jag hade den ändå trevligt. Sedan var det släpp och det var desto roligare. Jag dansade till klockan 3 och hade jättekul!

Sedan när jag kom hem ringde jag syrran som var med brorsan i Mora och de var på väg att gå upp när jag gick och la mig. Jag önskade brorsan lycka till och gick och la mig.

Knappt 4 timmar senare vaknade jag pigg före klockan 7, skitstörande! Så det var bara att slå på tvn och så låg jag och tittade på den tills Vasaloppet började. Strax innan 10 åkte jag och Jenny till kåren där Fiq anordnade Vasaloppsbrunch. Där åt jag och sedan jobbade jag med brunchen och städade efteråt till ca halv fyra då jag var hemma igen och gick till lotten där jag började lägga ut marktäckväv över hallonlandet. Efter det var jag välidgt trött men jag kände ändå att det vore trevligt att ge sig ut på en löptur i solskenet så jag snörde på mig löpardojorna och gav mig ut på en kort runda.

Det gav mig hopp om att jag skulle bli riktigt trött inför natten så jag skulle sova gott. Men nu efter löprundan har jag varit jättepigg så vi får se hur det blir med den saken.

Ja just ja, hur gick det för brorsan? Det gick jättebra, jag såg på storbildsskärmen på kåren när han gick i mål på under 6 h i sitt första Vasalopp. Stort grattis till dig!

Våren är på väg

Publicerad 2012-03-03 09:34:30 i Allmänt

Det är så underbart ute nu, man måste passa på att njuta. Solen skiner från tidigt på morgonen och även om det blir någon minusgrad på natten så är det så skönt ute på dagarna. Jag sover med öppet fönster på natten nu nästan varje natt och det är så härligt. Man hör fåglarna på morgonen när man vaknar. Nästan all snö och is har smält bort, det är bara kvar lite där det är packat och även om jag är fullt medveten om att det kan bli bakslag så njuter jag för fullt!

Jag har varit och tittat på min kolonilott två gånger nu och snart ska jag lägga på marktäckväv kring hallonen så jag slipper rensa ogräs där i sommar. det gäller att passa på innan kvickroten börjar växa.

I morgon är det ju dags för årets upplaga av vasaloppet och då får alla hålla tummarna för min bror. Han har tränat för det ett år och han har varit så duktigt och seedat sig upp till startled 4. Han satsar redan nu på nästa års lopp och då blir årets upplaga en viktig övning på vägen.

Själv jobbar jag på med löpningen. Jag och Jenny var ute ca 53 min igår och det var härligt. Jag var inte alls farligt trött när vi kom i mål. Jag får se om jag hinner ut idag annars tänkte jag ta en runda i morgon. Tyvärr har mitt halsonda kommit tillbaka men jag har beslutat att strunta i det tills vidare. Jag är i övrigt pigg och halsmandlarna är inte svullna.

Ikväll är det dags för viltmiddagen på kåren och som medlem i jaktklubben var jag och dukade och gjorde fint igår. Det blev jättebra. Vi har släpp till 04 i natt så det blir nog riktigt kul!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela