The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Sista maj!

Publicerad 2012-05-31 13:50:24 i Allmänt

Jaha, då har hela maj gått och i morgon börjar första sommarmånaden. Helt underbart, jag skrev idag mina tre sista tentor. Två av dem gick inte så bra som jag hade hoppats men jag håller tummarna för att jag klarade dem. Imorgon är det en redovisning och sedan är det sommarlov!!!! Jag kan inte fatta det. Det ska bli så härligt. Det är verkligen värt allt slit som man gör under året bara för att få sommarlov. Jag längtar så upp till Henrik och hundarna men snart kommer jag. Det ska blir så roligt att återse Arvidsjaur och träffa en massa kompisar!!! Passar er, snart våldgästar jag er allihopa :-)

Nu håller jag på att städa och göra fint hemma så man kan gå på sommarlov med gott samvete, sedan blir det nog en stund på lotten och rensa lite ogräs. Efter det har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska göra. Bara njuta av att nästan ha sommarlov tror jag :-)

29/5

Publicerad 2012-05-29 19:27:42 i Allmänt

Idag har jag pluggat för nästan sista dagen detta läsår, så skönt. Vi har tre tentor på torsdag och sedan är det bara en redovisning kvar på fredagen. Därefter börjar det efterlängtade sommarlovet och jag har redan gått två år av min veterinärutbildning. Tänk at det gått så fort. I mitten av nästa vår är det dags för mittfest och sedan går det utför :-)

Jag har ju inte hunnit skriva att jag och Henrik har skaffat en till hund. En underbart söt lite flicka som heter Cyra. Hon är precis som Aiko en korthårig vorsteh och även hennes pappa kommer från Tyskland men de är inte på något sätt släkt. Vi hämtade henne från en kennel i Kiruna som heter Esspes kennel. Än så länge är vi mycket nöjda med henne och hon är 4 månader nästa vecka. Hon har hittills hunnit simma sina första 2 meter när hon följde med Aiko ut i vattnet och vi har börjat lära henne lite enkla komandon som sitt och börjat lite med inkallningen. Men än så länge har det inte varit några stora krav utan det har mest handlat om att få henne att förstå. Förhoppningsvis har hon lärt sig tillräckligt för att kunna släppas på fjället till jaktpremiären den 25 aug.

Idag har jag även hunnit vara på lotten och vattnat, där väntar jag på att potatisen ska titta fram och jag lyckades räkna till 9 jordärtskockor och 31 lökar som har kommit upp. Även rabarbern är fin och salladslöken som jag satte förra året. Nu väntar jag på att den nyplanterade ska komma upp.

Fotokurs

Publicerad 2012-05-12 21:48:00 i Allmänt

Idag var jag och Jenny på en fotokurs som handlade om systemkameror. Vi gick igenom grunderna och jag lärde mig ett och annat nytt. Jag gillar att påverka slutartider så man kan skapa skärpa och oskärpa på härliga sätt. Efter kursen övade vi lite inne i stan och längs en väg, resultatet kommer här:

Vattnet forsar medan muren är helt skarp.

Här är en ögonbliksbild och man ser vattendropparna i luften.

Hemma igen

Publicerad 2012-05-12 19:23:31 i Allmänt

Igår kom jag äntligen hem efter en intensiv studievecka i Skara. Hela klassen åkte dit i måndags med bussar och vi har varit på diverse studiebesök och haft föreläsningar. Blanda annat har jag besökt Sveriges största anläggning för ekologiska mjölkkor, de hade ca 1200. Jag har också besökt slakteri, där vi fick se slakt av gris och nöt, en grisanläggning och en slaktkycklingbesättning. Det är verkligen intressant att se hur vi behandlar de olika djurslagen och skillnaderna vi gör mellan dem.

Men det mest tragiska är att se att allt hänger på ekonomin och att på grund av att vi konsumenter inte efterfrågar ett kött som kommer från djur som haft det riktigt bra, får många djur ha en tillvaro som man verkligen kan ifrågasätta, även om den på intet sätt är olaglig. Om vi konsumenter skulle vara beredda på att lägga någon krona extra på bra kött och samtidigt alltid fråga efter svenskt kött, även på restauranger och i storkök så skulle det gå bättre för våra svenska bönder och man skulle också kunna få en utveckling mot en bättre djurhållning. Inget djur ska behöva lida för att vi ska få billigt kött.

Det är egentligen väldigt enkelt att förändra för att de ska få det bättre, efterfråga det bättre svenska köttet, det ekologiska och allra helst gårdskött, och ät vegetariskt om det inte går att få. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra väldigt mycket!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela