The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Kanyler... Idag har föreläsningarna om hjä...

Publicerad 2011-01-25 22:07:14 i Allmänt

Kanyler... Idag har föreläsningarna om hjärtat fortsatt, det är intressant men mycket att lära. Efter lunch hade jag yrkesförberedande träning, vi fick lära oss sätta kanyler och permanentkanyler. Det var jätteskoj att äntligen få lära sig något praktiskt som jag kommer ha nytta av. Efter skolan har jag pysslat med lite av varje, jag har tom lyckata plugga lite. Det har varit lite av det på sista tiden. Jag ska försöka ändra på det även om jag ska på debatt om antibiotika till djur i morgon. Men nu är det snart helg igen så jag kan kanske plugga ikapp lite då, nej förresten då är det ju vikingafest :-)

Träningen är igång

Publicerad 2011-01-24 21:49:20 i Allmänt

Idag var det skola igen som vanligt, föreläsning om cirkulation och sedan dissektion på bihålor och larynx (struphuvudet).

Det var intressant och kändes lite som en repetition.

Nu på kvällen var jag och Jenny iväg och spelade innebandy, det var jätteskoj och vi har bestämt att det ska bli en vana. Jag har också börjat kolla på fröer som jag ska beställa och odla på min kolonilott.

Men nu är jag så trött efter innebandyn så jag tror att jag ska sova.

Ja Malin, jag trivs jättebra i min nya frisyr :-)

Mitt nya jag...

Publicerad 2011-01-21 08:03:00 i Allmänt

För er som inte har träffat mig på ett tag så kan jag berätta att det har skett en smärre förändring.

Ni ska få en ledtråd:


Japp, det trodde ni aldrig va? Håret är avklippt så det är nu ca 40-45 cm kortare. Men inte allt, jag har inte stubb :-)

Nu ser jag istället ur så här...


...och så här!



Iaf när frisören har fixat till det. Jag får nog göra en insats snart och fixa till det lite mer än att bara rufsa i det :-)

Aiko och Jag

Publicerad 2011-01-20 09:57:00 i Allmänt

Här är jag och min sötnos i soffan, det ser kanske inte ut som om Aiko har det så bra men jag kan lova att han satt och njöt medan jag kliade honom på huvudet!


Endokrina organ

Publicerad 2011-01-19 20:52:13 i Skola

Idag var det endokrina organ på schemat för hela slanten. Jag har fått höra en massa om olika hormoner, hur de styrs och vad de gör. Kroppen är verkligen invecklad. Jag har även varit duktig här hemma idag och först tog jag en tupplur efter skolan innan middag, städning och plugg väntade. Så nu sitter jag äntligen vid mitt röjda skrivbord och skriver.

Så här ser det ut när jag sitter i sängen och pluggar på olika hormoner:




Ute har det nu tyvärr blivit kallt igen och jag tror inte så mycket hann smälta under dagen när solen var framme, jag vet inte ens om det blev plusgrader. Jag var ute och sprang i morse också och det var ganska jobbigt idag, jag kände av träningsvärken hela turen och jag kände mig allmänt seg, antagligen eftersom det gick så lätt förra gången. Men jag tog mig runt och ser fram emot fredagen då det är dags att ge sig ut igen. Men jag längtar verkligen till att all is ska försvinna så att man kan springa i skogen också och inte måste förpassa sig till cykelbanan.

I morgon är det dags att träffa getterna igen och jag hoppas att Kefir fortfarande är vid liv. (Jag har inte hört att hon skulle vara sjuk eller så, men vår förra get dog ju.)

Måndag och nya tag

Publicerad 2011-01-17 20:18:12 i Allmänt

Idag var det då måndag igen. På skolan hade vi en intressant föreläsning om djurens sinnen. Vi fick bl a lära oss att vi människor är kvastfeningar som bestämde oss för att gå upp på land. Vi hade också en föreläsning om smärt och det var lite av en tankeställare för mig, målet med utbildningen är att jag ska lära mig att hjälpa sjuka djur, djur som många gånger har ont men att veta att ett djur har ont och vart är inte det lättaste. Det finns olika typer av smärta och de ska behandlas på lite olika sätt. Men jag har ju 5 år till på mig att fundera på det här.

Idag började också vårterminen och det kändes väldigt hoppfullt. Nu går vi mot sommaren och jag har redan hunnit med en termin och två kurser.

Jag firade intåget mot våren med att ge mig ut och springa för första gången i år. Det var väldigt skönt men väldigt halt. Vi har is nästan överallt så jag fick ta det försiktigt men det smälter nu så jag hoppas att vi inte får någon mer snö nu, jag vill ha sommar och varmt!

Bästa julklappen

Publicerad 2011-01-14 10:12:00 i Allmänt

Årets eller förra årets bästa julklapp blev en av Karins presenter. Den här underbara katten som visar utetemperaturen varje dag. Jag ska sätta upp den nu så jag kan använda den i morgon bitti :-)


Grannarna har fått sällskap

Publicerad 2011-01-13 10:03:00 i Allmänt

Nu har något riktigt äckligt hänt. Våra grannar i korridoren bredvid har fått gäster. Dessa gäster pratar inte, går inte på två ben och är inte människor, det är kackerlackor och mjölbaggar. USCH! Som tur är, är det inte korridoren som vi delar förråd med utan den som ligger på andra sidan väggen som har fått dem. Kan de gå genom väggarna?

Jag känner nu att jag måste städa mitt skafferi, jag är jätterädd att mjölbaggarna på något sätt ska gå genom väggen och komma in i mitt skåp. Jag har massor med varor som jag inte har någon lust att slänga.

Kackerlackorna då, kan de äta sig in till oss? Eller kan du gå genom ventilationen? Är det någon som vet så hör av er!

Jag ska väl kanske tillägga att man håller på att sanera korridoren så de ska förhoppningsvis försvinna.

Historien upprepar sig

Publicerad 2011-01-12 19:56:51 i Allmänt

Nu är det åter igen länge sedan jag skrev på bloggen. Men nu har skolan kommit igång igen och jag har tänkt skriva lite mer regelbundet. Efter ett långt härligt jullov då jag har försökt vila upp mig slutade det naturligtvis med att jag blev förkyld. Förkylningen sitter i sig och jag har börjat tycka att det är lite irriterande att jag är den enda som sitter och hostar på föreläsningarna.

Vi har precis påbörjat en ny kurs, OSF, det står för Organens struktur och funktion. Vi läser just nu om hjärnan och nervsystemet. Det är väldigt intressant och visste ni att en hundhjärna väger ca 70 g (Beagle), en människohjärna ca 1,4 kg medan en häst eller nöts hjärna väger 0,5 kg. Ganska stor skillnad.

Jag vill också passa på att hälsa en extra gång till er i Arvidsjaur som jag inte han träffa när jag var uppe på jullovet, jag var bara där i 4 dagar och jag blev riktigt förkyld och sängliggande efter 2.

Jag har nu precis kommit in efter att jag och Jenny har varit på asis och kollat på lite olika hjärnor. Det var väldigt intressant och vi lyckades ordna lite reda bland alla olika delar i hjärnan. Vi tittade på får- gris- och gethjärna samt inplastad hästhjärna.

Så nu är jag lite trött och har lagt mig och tittat lite på tv samtidigt som jag äter choklad, från Åre Chokladfabrik, som jag fick av mamma på namnsdagen.

God kväll!

Jag har som ni vet jullov och jag har även...

Publicerad 2011-01-01 20:14:28 i Allmänt

Jag har som ni vet jullov och jag har även tagit lite lov från bloggen. Jag har lite nyheter och nya bilder jag tänkte dela med mig av men det får bli när jag kommit tillbaka hem. Jag har nämligen inte så bra internetuppkoppling just nu. Men jag vill iaf lite i efterskott önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela