The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Sista maj

Publicerad 2011-05-31 15:42:18 i Allmänt

Jaha, då var det sista dagen i maj. Sista pluggdagen innan sista tentan för terminen. Det är ju underbart. Jag är så himla glad just nu. Jag har gått första året på veterinärutbildningen och nu är det bara 4,5 år kvar tills jag är klar. Om det fortsätter gå så här fort så är jag ju nästan klar imorgon :-)

Idag skiner solen och det är jättevarmt ute även om det blåser ganska mycket. Jag och Jenny har precis varit och hämtat ut hundfoder till Aiko som jag beställt genom kåren, det är jättebra, vi får rabatt och det är nära och hämta. Men jag blev så himla varm så nu måste jag nog ta en paus innan jag tror att jag ska städa lite.

Jag har tänkt göra fint på rummet nu inför sommaren så att det är rent och snyggt när jag kommer tillbaka efter sommaren. Jag måste ju börja packa också, snart är det helg och då är det dags för fest med Karin och examenscermoni. Sedan åker jag hem till mamma och pappa :-)

Som ni kanske förstår orkar jag inte plugga längre så jag försöker underhålla mig med annat så ska jag titta på lite celler i kväll innan jag ska sova. Åh jag längtar så till tentan imorgon och vetskapen om att det är sommarlov sen. Jippi!!!

Det börjar ta sig på lotten

Publicerad 2011-05-29 20:35:09 i Allmänt

Nu har jag planterat det mesta som jag har tänkt odla på min kolonilott, det är bara att hoppas att det tar sig ordentligt. Idag när jag var där planterade jag blomkål, vitkål, majs och bondbönor. Jag satte även några extra sockerärter där de första fröna inte grodde. Min kryddlåda börjar se riktigt fin ut och alla kryddor har tagit sig utom basilika, men det visste jag. Basilika vill ha minst 15 grader dygnet runt och det har det ju inte riktigt varit hela tiden. Men jag har nya frön som jag har satt inomhus i kruka.

Löken ser jättefin ut, där har i princip alla tagit sig och jag har räknat till över 50 st. Även vitlöken ser fin ut. Potatisen har börjat komma upp och jag har planterat jordärtskockor och rabarber.

Jag längtar nästan redan till i höst bara för att få se hur det har blivit då. Men självklart vill jag njuta av sommaren först. Palsternackorna har börjat komma upp och även sallad och rucola men jag tycker att dillen växer dåligt.

Nu har det regna av och till i ett par dagar och de har nu lovat varm väder de kommande dagarna så jag hoppas att det växer ordentligt nu, jag vill se det frodas och bli fint.

Läskig tisdag

Publicerad 2011-05-25 22:36:12 i Allmänt

Igår var en riktigt läskig dag, jag och Aiko var ut på vår vanliga lunchpromenad. Vi var på väg hem när jag ser en liten hund komma lös mot oss. Jag och Aiko stannar och ägaren kalla in den. Jag börjar gå igen och ser då att det sitter en hund till inne i skogen ca 10-15 meter bort. Det var en stor och svart hund, säkert 5-10 cm högre än Aiko och bredare. När jag ser den stannar jag igen för att de ska kunna kalla in den och Aiko väntade snällt vid min sida. Även ägaren till denna hund kallar på den och ropar och ropar men hunden står bara still och stirrar på oss.

Plötsligen kommer den springande mot oss och luktar snabbt på Aiko innan den attackerar honom och börjar bita mot huvud/hals/öron. Jag blir alldeles ställd och vet inte riktigt vad jag ska göra, det är otroligt vad mycket man hinner tänka på så kort tid. Även Aiko blir förvånad men han började resa ragg och försvara mig.

Jag funderade på om jag skulle dra bort Aiko, han satt ju i koppel, men då följer ju den andra hunden efter, jag funderar på om jag ska dra i dess sele men jag ville inte sticka ner händerna heller. Samtidigt håller den på och gör illa min hund :-( Men jag skriker iaf och då stannar den upp innan den attackerar igen och Aiko försöker försvara sig. Vid det här laget har ägaren lyckats få tummen ur och kommer fram och drar bort sin hund.

Hon ber om ursäkt lite stelt men jag börjar kolla Aiko om han har några skador, som tur var klarade han sig helskinnad. Då frågade hon lite "oj då, hur gick det?" Alltså det är klart att hon kanske var chockad men hon verkade inte så förvånad eller orolig, det tyckte jag var väldigt konstigt. Varför hade hon sin hund lös? Det är ju faktiskt koppelkrav just nu, eller hunden ska vara under sådan kontroll som om den var i koppel. Jo tack,det var ett långt koppel hon hade. Det kan ju knappast vara så att hennes hund brukar vara jättesnäll med andra hundar och sedan plötsligt attackerar en hund helt oprovocerat. Tyvärr var jag så chockad att jag inte kunde skälla ut henne. Men nu är jag mer förberedd om det skulle hända igen, men jag håller tummarna för att det inte ska göra det!

Näst sista helgen innan sommarlovet

Publicerad 2011-05-21 20:37:27 i Allmänt

Idag var det då lördag igen, den näst sista innan det är sommarlov! Härligt!

Idag har jag pluggat och varit på min kolonilott, jag har rensat bort en massa tistlar och planterat spenat, palsternacka, salladslök, oregano, majs och lite sallad. Det blev mycket finare nu när jag fick det rensat igen och jag hoppas att det ska ge lite utdelning till nästa år, att man håller efter i år. Det som är kvar nu är att rensa bland hallonen. Jag har hittat en massa oregano där också, det är jättekul men det är lite vät mycket. Jag var där nu i kväll och skördade en halv kasse med örter, jag har nu lagt dem på tork så jag ska ha oregano i vinter.

Åh, nu längtar jag tills i höst när man kan göra härliga grytor, mums. Men jag ska passa på att njuta av sommaren först.

I morgon väntar mer plugg och sedan ska jag rensa bland hallonen tänkte jag, jag måste också fixa några pinnar till dem så att de inte knäcks av vinden, några har redan ramlat men de verkar leva fortfarande så jag har stadgat upp dem.

16/5

Publicerad 2011-05-16 08:31:05 i Allmänt

Jaha, då har redan halva maj gått och det är snart sommar. I helgen var jag och Aiko på grönbete hos mamma och pappa. Aiko älskade att kunna vara ute i trädgården och göra vad han fick lust till. Det var härligt att se för även om jag bor väldigt bra med grönytor, skog och fina promenadstigar så kan man ju inte låta honom vara helt lös och bara ströva omkring själv. Speciellt inte med tanke på alla katter som bor i bostadsområdet.

Jag passade på att åka ner på stan i lördags också, det var så kul och jag handlade massor tyckte jag, även om det inte var så mycket när jag väl kom hem. Men det viktigaste var att jag köpte en jättefin klänning att ha på Karins examen. Jag har ju nästan varit på väg att missa den för att jag inte har någon hundvakt till Aiko men nu har jag kommit på vem jag skulle kunna fråga. Problemet har varit att den är efter vår termin slutar så de flesta har hunnit åka hem men de jag har kommit på nu ska vara i Uppsala hela sommaren så jag hoppas de ska vara hemma just den dagen. Jag ska fråga dem nästa gång jag ser dem. Jag hoppas verkligen att de kan, annars måste jag åka fram och tillbaka under dagen, man får inte ha djur i Karins lägenhet. Men det får jag ju naturligtvis göra om de inte kan.

Jag unnade mig att läsa en skönlitterär bok i helgen, vi började ny kurs i torsdags så det fanns inte jättemycket att plugga på. Det var härligt och jag vill åka till biblioteket nu och låna en ny. Men jag vet inte om det är så smart med tanke på skolan.

Vi har nu börjat läsa immunologi, det är ju som ämne väldigt intressant men det verkar vara väldigt mycket ord, förkortningar och utantillkunskap att lära sig. Så man ska nog inte spara allt plugg till veckan innan tentan. Men schemat ser bra ut och vi har bara tre till heldagar under terminen, resten är halvdagar och det är skönt, då hinner man plugga och känna sig ledig på kvällen.

Det man inte har i huvudet får man ha i huvudet...Nej, på golvet :-(

Publicerad 2011-05-09 08:43:52 i Allmänt

Jaha, måndag morgon och jag tänkte att jag skulle göra lite fint innan jag ska till skolan så jag började städa. Plockade undan saker och och började våttorka golvet.

Jag har fortfarande ganska många växter inne på rummet som ska planteras ut och några av dem står på en bricka på en hög stol nära fönstret. Vad händer? Jo, när jag har torkat golvet under stolen och ska ställa tillbaka den så puttar jag ner brickan och den blir jord och växter överallt på mitt nytvättade golv, suck.

Ja det var ju bara att börja om igen och plocka upp jorden och skura golvet. Nu måste jag dessutom plantera nya växter eftersom inte alla överlevde att landa uppochner på golvet, trist!

8 maj

Publicerad 2011-05-08 22:45:09 i Allmänt

I helgen har det varit kolonilotten och plugg som gällt. Vi ha tenta på onsdag så jag behöver verkligen plugga men det är så svårt när det är strålande sol ute och varmt o skönt. Samtidigt är det mycket som behöver göras på kolonilotten. Det ska rensas ogräs, vattnas och planteras.

Så det är det jag har gjort i helgen. Jag har gått igenom laktation och kalciumomsättning, vätskebalans och temperaturreglering och så har jag planterat kryddväxter och potatis.

I morgon har vi den sista föreläsningen och sedan är det bara inläsning kvar innan terminens näst sista tenta. Åhh, jag vill ha sommarlov!!

3 maj

Publicerad 2011-05-03 12:41:34 i Allmänt

Idag är det riktigt busväder ute, jag var nyss ute på en lång lunchpromenad med Aiko. Då regnade det först och sedan övergick det i hagel. Massor med hagel, jag var inne i skogen och där blev det ett tjockt lager med halgel på marken.

Haglet och regnet är verkligen efterlängtat, det är så torrt i marken att det är svårt att rensa ogräs och min kolonilott skulle verkligen behöva lite regn inför sommarens växter.

På förmiddagens föreläsning hade vi laktation på schemat och nu när jag ska tillbaka till skolan är det dags att diskutera getövningarnas resultat. I kväll väntar sedan plugg, jag ligger efter och måste försöka ta ikapp lite, det är ju snart tenta, nästa onsdag närmare bestämt.

Valborg

Publicerad 2011-05-01 21:49:18 i Allmänt

I helgen har det ju varit Valborg och det var väldigt trevligt. Jag började helgen med att tillbringa fredagskvällen på UDS (Universitetsdjursjukhuset). Lugn..Aiko är inte sjuk eller skadad. Jag var där i skolan regi. Jag auskulterade på smådjurskliniken.

Det var väldigt trevligt och jag fick träffa flera patienter och följa med veterinären på undersökning och behandling. Jag får inte gå in på enskilda fall men det var väldigt kul att få komma ut lite på kliniken och se hur man arbetar. Men jag insåg också att jag har väldigt mycket kvar att lära. Det var lite synd, jag hade ju precis börjat känna mig som en riktig veterinär, jag har ju bara 9 terminer plus lite till kvar :-P

Skämt å sido jag kom hem sent och gick direkt i säng med Aiko som sällskap. Han är så mysig på nätterna och  vill sova med mig hela tiden. Så varmt och skönt på kvällen och alldeles för varmt och pigg på morgnarna.

På lördagen var det bara kaos hela dagen för mig. Jag började hemma och höll Aiko sällskap, sedan tänkte jag cykla till affären och köpa sallad och halloumi till grillning. Jag och Aiko cyklade till affären, en lång omväg så Aiko skulle få lite motionen men jag kom iaf dit en kvart innan de öppnade. Stod utanför och väntade och när det var någon minut kvar tills de skulle öppna insåg jag att jag hade glömt plånboken hemma. Så det var bara att cykla hem igen. Men hemma mötte jag Sanna som lovade att hon kunde gå ut med Aiko på lunchen och ge honom mat så jag kunde vara inne i stan lite längre. Men trots det ville jag inte att Aiko skulle vara ensam så länge så jag beslöt mig för att cykla in till stan lite senare. Halvvägs in till stan kom jag på att jag hade glömt bort att lämna dörren olåst hemma så att Sanna kunde komma in till Aiko. Jag orkade inte cykla hem så det var ju bara att planera om dagen och inte stanna så länge inne i centrum.

Men jag hann iaf så lite av forsränningen, fika mod några kompisar på stående fot, handla sallad (japp, jag glömde halloumin), titta på när Karin fick stipendium av V-Dala Nation och sedan cykla hem till Aiko.

På em/kvällen gillade jag med några kompisar, det var väldigt trevligt och gick utan större missöden :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela