The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Hemma igen

Publicerad 2012-05-12 19:23:31 i Allmänt

Igår kom jag äntligen hem efter en intensiv studievecka i Skara. Hela klassen åkte dit i måndags med bussar och vi har varit på diverse studiebesök och haft föreläsningar. Blanda annat har jag besökt Sveriges största anläggning för ekologiska mjölkkor, de hade ca 1200. Jag har också besökt slakteri, där vi fick se slakt av gris och nöt, en grisanläggning och en slaktkycklingbesättning. Det är verkligen intressant att se hur vi behandlar de olika djurslagen och skillnaderna vi gör mellan dem.

Men det mest tragiska är att se att allt hänger på ekonomin och att på grund av att vi konsumenter inte efterfrågar ett kött som kommer från djur som haft det riktigt bra, får många djur ha en tillvaro som man verkligen kan ifrågasätta, även om den på intet sätt är olaglig. Om vi konsumenter skulle vara beredda på att lägga någon krona extra på bra kött och samtidigt alltid fråga efter svenskt kött, även på restauranger och i storkök så skulle det gå bättre för våra svenska bönder och man skulle också kunna få en utveckling mot en bättre djurhållning. Inget djur ska behöva lida för att vi ska få billigt kött.

Det är egentligen väldigt enkelt att förändra för att de ska få det bättre, efterfråga det bättre svenska köttet, det ekologiska och allra helst gårdskött, och ät vegetariskt om det inte går att få. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra väldigt mycket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela