The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Klassnamn

Publicerad 2011-10-11 22:14:02 i Allmänt

De senaste veckorna har diskussionerna gått heta på rasterna mellan föreläsningarna. Det har nämligen varit dags att välja klassnamn. Vi har haft massor med förslag, de har reducerats genom röstning. Nya har tillkommit, nya diskussioner och nya rösningar. Men slutligen igår fick ett alternativ över 50 % av rösterna och vi kan snart byta ut senioramöba mot ett helt eget namn. Men vilket det är det kan jag inte avsölja än, det kommer att avslöjas under festligare former i slutet av oktober. Men det är så roligt att det äntligen är klart!!

För er som inte har koll på klassnamn kan jag förklara vad det är. Första året på veterinärprogrammet är man amöba, man kallas amöborna i grupp och klass. Sedan i tvåan är man senioramöba tills någon gång i mitten av hösten då man under ett Brännbål tar sitt klassnamn som man sedan behåller resten av utbildningen. Detta är en tradition som har funnits sedan 70 talet (eller ev tidiagare, jag minns inte riktigt). Äldrekursarna nu heter t ex Quantum Satis, Veternitas, Delirium och Corvets.

Att få ett eget klassnamn är något man har längtat efter sedan man började och fick klart för sig hur det fungerade och nu har vi äntligen vårt! Det bästa av allt var att det blev det alternativ som jag röstade på :-)

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-10-13 15:28:32

hej hanna .Som vanligt kul att läsa . kram mamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela