The Flying Vet

En historia om en veterinärstuderandes underbara värld!

Jaktpremiär

Publicerad 2012-08-27 09:24:35 i Allmänt

I lördags var det jaktpremiär för riporna på fjället och självklart åkte jag och Henrik upp till fjälls för att testa lyckan och Aiko. Jag kom direkt från Indien, gjorde bara ett kort stopp i Uppsala föra att sedan ta tåget vidare norrut och sedan bil ut i fjällen och slutligen fick vi promenera ut till en lämplig boplats för helgen.
 
Fredagkvällen bjöd på fint väder och vi vandrade någon/några timmar ut i vildmarken. Vi slogläger och hämtade vatten. Sedan var jag ganska trött efter 43 h på resande fot med bara 3-4 h sömn, så jag gickl och la mig tidigt för att orka med lördagens jakt. 
 
Aiko hade inte jagat på fjället sedan förförra året och vi hade fått rapporter om att det var dåligt med fågel och kycklingarna små. Men det gjorde inte så mycket, vi var i första hand ute för att träna hundarna och om vi sedan fick med oss något hem så fick det bli en bonus.
 
Aiko började med ganska små sök, som i skogen men ganska snart utökade han söken och hittade fågel. En flock med 6 fåglar flög upp, tyvärr stötte han dem då vinden låg fel. Men det gav oss gott mod och Aiko fick extra energi, snart hittade vi mer fågel och det slutade med att vi fick två med oss hem.
 
Cyra fick gå i koppel hela dagen, vi hade i våras tänkt släppa henne men grundlydnaden sitter inte tillräckligt bra för att vi skulle våga göra det, vi får träna mer och förhoppningsvis hinner hon med lite släpp innan vintern kommer. 
 
För henne var det en upplevelse att bara få vara ute på fjället och bo i tält för första gången. Men det var en uppgift som hon skötte fint!
 
Söndagen bjöd tyvärr på en massa ihållande regn varför jakten uteblev. Vi vandrade tillbaka till bilen när vi gett upp hoppet om uppehåll. Planerna är lite mer jakt i Långtjärn innan det är dags för mig att åka tillbaka till skolan. Hoppas Aiko sköter sig lika bra då.
 
Här är lite bilder från helgen:
Bästa pojkarna, Här firar vi Henriks födelsedag i efterskott på fredagskvällen!
 
 
Fina hundarna
 
 
Efter en dag i koppel finns det mycket energi som måste ut!
 
 
Jaga Aiko, det är roliigt tycker Cyra! Lunchpaus! Härliga vyer.
 Aiko har hittat fågel. 
Aiko står för fågel. 
Mera fågelarbete!
Vi hittade mycket hjortron också, och jag lärde Cyra hur man äter dem :-)
 
 Underbart landskap!
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-08-30 12:22:31

Åh så härligt det ser ut!!! Underbara bilder :)

Ses snart, kram!

Svar: Snart vet du precis hur härligt det är :-) Hoppas vi får bra väder bara!
theflyingvet.blogg.se

Postat av: Jenny

Publicerad 2012-08-30 12:23:11

Oj inget namn...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela